MEGSZóLALT A MAGYAR VáLOGATOTTSáGRóL A GóLKIRáLYJELöLT: „EZ MARHASáG”

Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 20 000 Ft sportfogadás bónusz + 60 ingyen pörgetés vár Rád! Regisztrálj most! (x)

Sammie Szmodics, az angol másodosztályú Blackburn Rovers támadója – aki vezeti a góllövőlistát – marhaságnak nevezte, hogy valaha is szóba került volna nála a magyar válogatottság.

A Middlesbrough-Blackburn Rovers bajnokin a hazaiak győzelme 1.82, a döntetlen 3.75, a vendégek sikere 4.00-szeres szorzóval fogadható. (x)

Sammie Szmodics lehetséges magyar válogatottsága az utóbbi hónapokban többször téma volt a sajtóban. Az angol másodosztályú Blackburn Rovers 28 éves támadója – aki Angliában született, de ír és magyar felmenőkkel is bír – 35 bajnoki mérkőzésen eddig 21 alkalommal köszönt be és 3 gólpasszt jegyzett, ő vezeti a Championship góllövőlistáját.

Friss hír, hogy az ír nemzeti tizenegy mezét viseli majd, az új szakvezető, John O’Shea ugyanis behívta őt, noha – amint az a keddi kerethirdetéskor elhangzott –, Marco Rossi, a mieink szövetségi kapitánya is megkereste. Az olasz tréner szerint azonban ezt arra használta fel a játékos, illetve a képviselői, hogy bekerüljön Írország csapatába.

Szmodics kétszer már kapott egyébként meghívót a korábbi ír kapitánytól, de előbb adminisztratív, majd családi okok miatt kimaradt.

Idén nehezen tudom elképzelni, hogy bekerüljön további olyan játékos, aki nem Magyarországon született. A magyar válogatott kapcsán az összetartozás érzése egy fontos szempont. Nem szeretnék sok olyan játékost meghívni, akik miatt gyengülhet ez az összetartozás. Szmodics ügyében nagyon kellemetlenül érintett, hogy ki beszélhetett az ír médiának az ő meghívásáról, miután érdeklődtem nála arról, szerepelne-e adott esetben a magyar válogatottban. Vagy ő, vagy a menedzsere. És mi célból? Azért, hogy meghívják az ír válogatottba. Nincs szükségünk ilyen emberekre, még ha technikailag jó játékos is” – mondta Rossi.

Most Sammie Szmodics is megszólalt az ügyben.

Az emberek azt olvassák a Twitteren, hogy nem akarok Írországban játszani, de ez nem így van! Olvasom a közösségi médiát, mint mindenki más. Az emberek azt mondják, hogy nem akarok az ír válogatottban szerepelni, ami badarság. Soha nem mondtam ilyet. Látom, hogy az emberek Magyarországgal hoznak összefüggésbe, ahonnan a nagyapám származik. Ez megint csak marhaság, nem történt semmi ez ügyben!” – mondta a labdarúgó a Lancashire Telegraphnak:

Csak tettem a dolgomat klubszinten, és a legutóbbi kerethirdetéskor nem csörgött a telefonom. Ezúttal remélhetőleg megkapom a lehetőséget. Szeretném azt hinni, hogy eleget tettem klubszinten ahhoz, hogy megkapjam a telefonhívást és elismerjenek. Remélhetőleg végre megtörténik a debütálásom, amit nagyon szeretnék. Azt hiszem, ez megkoronázná az eddigi szezonomat. Mindig készenlétben voltam, de soha nem választottak ki. Ezt személyes ügynek veszed, mert 20 embert választottak ki, és engem nem, annak ellenére, hogy a legutóbbi kerethirdetéskor tényleg csúcsformában voltam. De nem kaptam semmit ezért. Ez nem rajtam múlik, de remélhetőleg az új kapitánnyal és azzal, ahogyan játszom, megkapom a megérdemelt lehetőséget, és játszhatok majd a válogatottban”.

2024-03-15T20:06:46Z dg43tfdfdgfd