MEGLEPő F1-ES CSAPAT TáRGYAL ADRIAN NEWEY-VAL – SAJTóHíR

Szerdán vált hivatalossá, hogy Adrian Newey 2025 elején el fogja hagyni a Red Bullt, arról pedig egyelőre még nincs hivatalos információ, hogy hol folytatja a legendás F1-es tervező, aki 7 egyéni és 6 konstruktőri címnél jár a Red Bull színeiben.

A Sky Italia nemrég arról írt, hogy bár a hivatalos bejelentés még hiányzik, de minden arra mutat, hogy Newey a Ferrarinál folytatja, a RacingNews365 viszont egy meglepő fejleményről számolt be.

Még több F1 hír:Sky Italia: Eldőlt Adrian Newey sorsa

A portál szerint ugyanis Newey a korábbi csapatával, a Williamsszel is tárgyalásokat folytat, és a Ferrari kapcsán az jelenthet problémát, hogy nem akar Olaszországba költözni a brit szakember.

A RacingNews365 úgy tudja, hogy a Williams-csapatfőnök James Vowles már tárgyalt is Newey-val, és próbálja meggyőzni arról, hogy térjen vissza korábbi sikerei színhelyére: 1992 és 1994 között három konstruktőri címet nyertek Newey autói, majd 1996-ban is a csúcsra értek, míg egyéniben Mansell, Prost és Damon Hill szerzett végső sikert a Newey által tervezett kocsival.

A lap hozzáteszi, hogy a Williams természetesen nem rendelkezik a Ferrari vagy az Aston Martin pénzügyi erejével, viszont Vowles a tulajdonos Dorilton Capital áldását kapta arra vonatkozóan, hogy megpróbálja megszerezni Newey-t, hogy segítsen az élmezőnybe repíteni az ikonikus istállót.

Eközben Verstappen azt mondja, a 250 millió eurós ajánlat sem lenne elég, míg váratlan döntést hozott a Sauber a nehéz szezonkezdet után.

2024-05-03T14:35:43Z dg43tfdfdgfd