MAX VERSTAPPEN-SIKER A KíNAI SPRINTEN, HAMILTON A DOBOGóN, ALONSO KIESETT!

A tegnapi nagyon izgalmas sprintkvalifikációt követően érdekes rajtsorrend alakult ki a kínai sprintfutamra, hiszen Norris rajtolhatott az élről, akit Hamilton, Alonso, Verstappen, Sainz és Perez követett.

A 19 körös sprintfutam száraz körülmények között, magyar idő szerint hajnal 5-kor indult el, a rajtnál a 11. helyről induló Russell kivételével mindenki a közepes gumikat választotta, Russell pedig a lágyakat.

Verstappen az élen körönként 1-1,5 másodperccel gyorsabb volt, mint a mögötte érkezők, Hamilton tőle 6,5 másodpercre volt, Alonsótól pedig 2,5 másodpercre, míg Alonsót a jó egyenesbeli tempója és a hibátlan vezetése tartotta a harmadik helyen.

5 körrel a leintés előtt Verstappen, Hamilton, Alonso, Sainz, Perez, Leclerc, Norris, Piastri volt a pontszerző helyen állók sorrendje, mögöttük Russell és Csou jött.

4 körrel a vége előtt Alonso és Sainz vívott nagy csatát, össze is értek a kemény harc során, amit Perez kihasznált és feljött a harmadik helyre. Alonsót ezután Sainz és Leclerc is meg tudta előzni, majd defekt miatt Alonsónak ki kellett jönnie a bokszba, így lemaradt a pontszerzésről.

A negyedik pozícióért a két Ferrari vívott egymással, Leclerc-nek sikeres volt a manővere, és miután összeértek egymással, sikerült megelőznie a csapattársát. A monacói el is tudott nyúlni, Sainzra pedig Norris esett rá, miközben a versenyigazgatás jelezte, hogy a Sainz-Alonso és a Sainz-Leclerc incidenst is jegyezték.

Az utolsó előtti körben úgy tűnt, hogy Sainz kocsijáról repült le egy nem is annyira kis darab, ennek ellenére meg tudta tartani az ötödik helyet a Ferrari spanyolja, és nem történt újabb változás az első 10-ben.

A sprintfutamot tehát Verstappen nyerte 13 másodperces előnnyel Hamilton előtt, Perez a harmadik lett, majd Leclerc, Sainz, Norris, Piastri és Russell jött a pontszerző helyeken. Csou a kilencedik lett hazai pályán, Magnussen a tizedik. Alonsónak végül fel kellett adnia a versenyt, ő lett a sprint egyetlen kiesője.

A Forma-1-es program magyar idő szerint 9 órakor veszi kezdetét, a holnapi Kínai Nagydíj pedig szintén 9-kor rajtol. Az M4 Sport az időmérőt és a versenyt is élőben közvetíti, ne maradjatok le semmiről, olvassátok a hu.motorsport.com-ot!

2024-04-20T04:01:42Z dg43tfdfdgfd