MAX VERSTAPPEN-POLE AUSZTRáLIáBAN, LECLERC CSAK A HARMADIK SORBAN

Nagy várakozás előzte meg az Ausztrál Nagydíj időmérő edzését, ugyanis ezúttal is abban lehetett reménykedni semleges szurkolóként, hogy a Red Bullnak nem lesz annyira könnyű dolga, hiszen a Ferrari erősnek tűnt.

A Q1-ben sem ment minden tökéletesen a Milton Keynes-i istállónál, ugyanis alulkormányozottságra panaszkodtak a pilóták, az első szakasz felénél pedig Alonso vezetett Verstappen, Leclerc, Perez és Sainz előtt.

Russell sem volt elégedett azt mondta, úgy érzi, mintha nem működnének a fékek. Az utolsó percek kezdete előtt Ricciardo, Albon, Csou és Ocon állt kieső helyen, de Hülkenberg és Gasly sem lehetett biztonságban.

Még több F1 hír:1 tizeden belül a top 4 az ausztrál FP3-on, kis különbségek a mezőnyben

Végül Magnussen, Hülkenberg, Gasly, Ricciardo és Csou búcsúzott, Csou szárnya ráadásul meg is sérült. A hazai pilóta, Ricciardo köre sem volt optimális, aki így ismét kikapott Cunodától.

A Q2-ben Verstappen kezdett a legjobban, őt Piastri és a két Ferrari követte, majd Sainz vette át a vezetést egy 116.1-es idővel. Ekkor a kiesőzónában Albon, Cunoda, Magnussen, Bottas és Ocon állt.

A Q2 végén Hamilton köre egyáltalán nem sikerült erősre, így veszélyben forgott a Q3-as helye, és nem is sikerült továbbjutnia. A hétszeres világbajnok mellett Albon, Bottas, Magnussen és Ocon búcsúzott.

Így a Q3-ba a két Ferrari, a két Red Bull, a két Aston Martin, a két McLaren, valamint Cunoda és Russell jutott be. Az utolsó szakaszban Verstappen kezdett a legjobban, Alonso pedig a 6-as kanyarnál hibázott nagyot.

Az első gyorskörök után így Verstappen, Sainz, Leclerc, Perez, Norris, Piastri, Russell, Cunoda volt az állás, a két Aston Martin pedig nem rendelkezett még mért körrel. A holland pilóta az élen közel 3 tizeddel vezetett Sainz előtt, így magabiztosan várhatták az utolsó nekifutást.

Verstappen az utolsó körén 1:15.9-re tudott javítani, Sainz is javított, de így is 270 ezreddel elmaradt Verstappentől, mögöttük Perez és Norris végzett. Leclerc be sem fejezte az utolsó körét, az ötödik lett, a további sorrend: Piastri, Russell, Cunoda, Stroll, Alonso.

Az Ausztrál Nagydíj magyar idő szerint vasárnap 5 órától veszi majd kezdetét, a futamot élőben közvetíti az M4 Sport.

Nézd meg: Videón az első körök a 2024-es Aston Martinnal

2024-03-23T06:42:30Z dg43tfdfdgfd