MARQUEZ: 2025-BEN úJ CSAPATNáL FOLYTATHATOM...

idén újra rendkívül magas szinten teljesít a MotoGP-ben, minek után a Gresini Ducatival olyan technikát kapott maga alá, amivel az élen harcolhat. Habár a sokszoros világbajnoknak nem sikerült még futamot nyernie idén, legutóbb csak egy hajszálon múlt a siker.

A spanyol ugyanis vezető helyről esett ki fékproblémák miatt, de a tempója biztató volt, és ahogy egyre jobban hozzászokik új csapatának motorjához, úgy lehet képes egyre nagyobb veszélyt jelenteni a gyári pilótákra, akik egyelőre lépéselőnybe kerültek.

Marquez ugyanakkor nem zárkózik el attól, hogy 2025-ben ismét áttegye a székhelyét valahova, hiszen habár a Gresinivel szintet lépett, a gyári Ducatik idénre sokat fejlődtek, így pedig nincs könnyű dolga a spanyolnak.

„Arra számítok, hogy a piac fordulatos lesz” – utalt arra Marquez a TNT Sports kérdésére, hogy nincs kőbe vésve a maradása, így akár ismét egy gyári csapatnál köthet ki. „Több időbe telik majd a szerződések megkötése.”

„Minden gyártó leszerződtetett egy-egy top versenyzőt, a Ducati Peccót, a Yamaha Quartararót, a következő az Aprilia lesz” – taglalta a pilótapiaccal kapcsolatos véleményét Marquez. „A két versenyzőjük közül egyet biztosra vesznek, aztán várnak a második versenyzőjükre. Számomra minden ajtó nyitva áll.”

„Ha gyors vagy a versenypályán, több ajtó is kinyílik. Szóval ez a célom. Más helyzetben vagyok, mint korábban, mert élvezem a futamokat és versenyképesnek érzem magam. Nyitott vagyok arra, hogy mindent meghallgassak.”

Eközben a Forma-1-ben is zajlik az élet, hiszen ezúttal Carlos Sainz menedzsere ejtett el egy meglehetősen sejtelmes nyilatkozatot, miszerint a következő hetekben nagy mozgás következhet a pilótapiacon.

2024-04-23T16:56:51Z dg43tfdfdgfd