MARCO ROSSI ELMONDTA, KIT TART JELENLEG A LEGNAGYOBB EDZőNEK

Marco Rossi szövetségi kapitány a 444-nek adott interjút, melyben a Ferencváros ambícióiról, a számára leginspirálóbb edzőkről, illetve a magyar és olasz focikultúra közti alapvető különbségről is beszélt.

Marco Rossi a 444-nek adott interjújában többek között az alábbiakról beszélt.

  • Az olasz és magyar futballkultúra közti különbségekről elmondta: „Az olaszok jobban hozzá vannak szokva, hogy utolsó pillanatig küzdjenek a céljaikért, akkor is, ha csak minimális esély van a sikerre.” Hozzátette, hogy ezt a mentalitást próbálta behozni a Budapest Honvédhoz is, ami azóta el is kezdett látszódni.
  • Marco Rossi legnagyobb edzői inspirációként Mircea Lucescut és Marcelo Bielsát említette, míg arra a kérdésre válaszolva, hogy kit tart a legnagyobb edzőnek, Carlo Ancelotti nevét emelte ki. „Az emberek gyakran elfelejtik, hogy ő a legsikeresebb edző a futball történetében. Amikor edzőkről beszélünk, ő az első” – fűzte hozzá.
  • Sikerének titka, hogy „olyan emberek vették körül, akik értékelték a munkáját”. Hangsúlyozta emellett, hogy a játékosok kvalitásai nélkül nincs eredmény.
  • Az utánpótlásképzés fejlesztéséhez Rossi szerint elengedhetetlen, hogy legyen „megfelelő infrastruktúra és megfelelő körülmények”, ami „nálunk megvan”. „A hiányosságok a szakmai oldalon érzékelhetőek. Nincs elegendő versenyképes tudás a rendszerben, különös tekintettel a legérzékenyebb, 8 és 16 év közötti korcsoportok felkészítésére” – fejtette ki.
  • A 444 megemlítette, hogy a Ferencváros nem igazán ad új játékosokat a válogatottnak. Marco Rossi szerint ennek oka az ambíciók közötti eltérésben keresendő, ugyanis „a Ferencváros a nemzetközi porondot célozza, és meg kell adni, hogy szép eredményeket ér el”.
  • A szövetségi kapitány azt is elárulta, hogy soha nem próbálna hatni a klubokra a játékospolitika és utánpótlásmunka tekintetében. „Természetesen érdekeltek vagyunk abban, hogy az OTP Bank Liga színvonala minél magasabb legyen, de az eszközeink korlátosak. Az idegenlégiósokra is szükség van, különösen, ha magas színvonalat képviselnek, és át tudnak adni bizonyos tudást a magyar játékosoknak. Az arányok a fontosak, és a minőség” – magyarázta.

Borítókép: Marvin Ibo Guengoer / GES Sportfoto / Getty Images

2024-03-18T07:28:13Z dg43tfdfdgfd