MARCO ROSSI ELMONDTA A VéLEMéNYéT ORBáN VIKTORRóL éS BOGNáR GYöRGYRőL IS

Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 20 000 Ft sportfogadás bónusz + 60 ingyen pörgetés vár Rád! Regisztrálj most! (x)

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a 444.hu-nak adott egy hosszabb interjút, ahol beszélt arról, hogy meddig marad a nemzeti csapatnál, hogy milyen a kapcsolata Orbán Viktorral, hogy mit vár az Európa-bajnokságtól, majd végül azt is elárulta, hogy szerinte ki a legjobb hazai edző.

„Tegyünk különbséget a céljaink és az álmaink között. Az álmok néha valóra válnak, de ehhez sok elemnek kell egyszerre a helyén lennie. A csoportból való továbbjutás álom lenne. Németország ellen játszunk, amely egy jobb csapat. Svájcra ugyanez igaz. És ott vannak a skótok, akik ellen roppant nehéz játszani. Ez nem egy könnyű csoport. Talán nem olyan komplikált, mint az előző Eb-n volt, de nehéz. Abban bízunk, hogy mindhárom ellenféllel felvesszük a versenyt, az álmunk pedig a továbbjutás. Nem lesz könnyű"

– válaszolta az 59 éves szakember arra a kérdés, hogy mit vár az Európa-bajnokságtól.

Csányi Sándor nemrég úgy fogalmazott, Rossi akkor se mehetne el idő előtt a válogatottól, ha szeretne. Az olasz tréner szerint ez csak annyit jelent, hogy 2025 decemberéig érvényes szerződése van, amit tiszteletben is akar tartani.

„De ha bármikor más döntést hoznék a jövőmmel kapcsolatban, azt minden körülmények között transzparens módon tenném meg, mert prioritás számomra, hogy ha majd egyszer elmegyek innen, akkor ezt békében tegyem a szövetséggel és minden szereplővel egyaránt.” De ami a legfontosabb: addig marad, ameddig azt érzi a stábjával együtt, hogy a játékosok követik őket. Maradunk, amíg motiváltak abban, hogy fejlődjenek, és hogy minél jobb csapatunk legyen

– húzta alá.

Az Anglia-Brazília mérkőzésen a hazaiak győzelme 1.84, a döntetlen 3.75, a vendégek sikere 3.85-szörös szorzóval fogadható. (x)

A szövetségi kapitány ezután kitért Orbán Viktorra is:

„Amikor először találkoztunk, valamikor 2012-2013 környékén lehetett a Sóstói-stadionban. Liftre vártunk, és bevallom, elsőre csak azt érzékeltem, biztos fontos ember lehet, mert testőrök őrizték. Aztán a liftben összeismerkedtünk, és dicsérte a Honvédot, amiért soha nem engedjük az ellenfelet játszani. Azonnal felismertem, hogy követi és érti a játékot. Honvéd-edzőként többször is összefutottunk, és pár percet mindig beszéltünk a fociról. De csak a fociról. Aztán kapitányként persze sűrűbben. Soha nem adott nekem tanácsot, vagy kért számon szakmailag”

Rossi azt mondta, úgy emlékszik, Orbán az ő edzősége alatt csupán egyszer, az angolok legyőzése után ment be a válogatott öltözőjébe. Ez volt az a meccs, amelyen a magyar válogatott 4-0-ra verte az angolokat Wolverhamptomban.

„Akkor is csak azért, mert a csapatkapitány, Szalai Ádám behívta a fiúk közé. És mert az egy egészen különleges nap volt. Az elnök úr sűrűbben benéz”

– tette hozzá Rossi, utolsó mondatával Csányi Sándorra, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnökére célozva.

Az 59 éves szakember a beszélgetés során elmondta, ha az eredményeket veszi alapul, akkor szerinte a legjobb magyar edző ma Bognár György.

Forrás: 444.hu

2024-03-18T23:14:52Z dg43tfdfdgfd