LIVERPOOL? BAYERN MüNCHEN? LEVERKUSEN? DöNTöTT JöVőJéRőL A SIKEREDZő

Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 20 000 Ft sportfogadás bónusz + 60 ingyen pörgetés vár Rád! Regisztrálj most! (x)

Mind a Liverpoolnál, mind a Bayern Münchennél belátták, hogy ezen a nyáron aligha tudják megszerezni a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusen sikeredzője, Xabi Alonso  aláírását.

A Bayern München-Borussia Dortmund bajnokin a hazaiak győzelme 1.45, a döntetlen 5.30, a vendégek sikere 5.75-szörös szorzóval fogadható. (x)

Mint ismert, a Real Sociedad B-csapatánál töltött három évet követően Xabi Alonso 2022 októberében vette át az akkor a Bundesliga tabellájának alsó felében tanyázó Leverkusen irányítását.

A 42 éves spanyol az előző bajnoki kiírás végére Európa-liga-szereplést jelentő pozícióig vezette a csapatot.

Alonso első teljes szezonjában a Gyógyszergyáriak még veretlenek, minden sorozatban versenyben vannak a végső győzelemért. A bajnokságot 10 ponttal vezetik a Bayern München előtt, és minden bizonnyal véget vetnek a német rekordbajnok több mint egy évtizede tartó egyeduralmának a Bundesligában.

Két topcsapatnál is benne látták a nyáron távozó edző utódját: a Liverpool Jürgen Klopp, a Bayern pedig Thomas Tuchel helyére ültette volna le.

A legfrissebb hírek szerint azonban mostanra belátták, hogy idén nyáron aligha tudják megszerezni a játékos-pályafutása során mindkét klubnál megfordult spanyol aláírását. Úgy tudják, Xabi Alonso legalább még egy szezont a Bayer Leverkusennél marad.

Továbbra is tanakodhatnak Liverpoolban

Ez alighanem nehezen élik meg a Liverpool-szurkolók számára, akik abban reménykedtek, hogy Alonso váltja Kloppot. A helyzet jelentős kihívás elé állítja Michael Edwardsot, a Fenway Sports Group új vezérigazgatóját és a leendő sportigazgatót, Richard Hughes-t is.

A Vörösök kispadjáról közel egy évtized után távozó Jürgen Klopp is érezte, hogy Alonso a drukkerek kedvence. Így beszélt, amikor a spanyol edzői pályafutásáról kérdezték:

A következő generáció már megérkezett, és Xabi közülük is kiemelkedik. Már játékosként is olyan volt, mint egy edző. A futball, amit játszat, a csapatok, amiket összeállított, az átigazolások, amelyeket végrehajtott – mind-mind teljesen kivételes volt”.

A Sky Sports beszámolója szerint a Mersey-partiak immár a Sporting vezetőedzőjére, Rúben Amorimra és a Brighton menedzserére, Roberto De Zerbire fordítják figyelmüket.

Számos kérdéssel szembesül a Bayern München

A Liverpool vetélytársa Alonsóért a Bayern München volt és egy ideig úgy tűnt, sikerrel is járhat, ám csütörtökön a bajor klub tiszteletbeli elnöke, Uli Hoeness megerősítette, hogy „lehetetlen” megszerezni a spanyol aláírását.

„Meglátjuk, hogy idén sikerül-e, de nehéz lesz. Valószínűleg lehetetlen… Alighanem a Bayer Leverkusennél marad, hogy folytassa a megkezdett munkát. A jelenlegi sikereik fényében inkább erre hajlik, nem szeretné elhagyni őket” – fogalmazott Hoeness, aki arról beszélt, hogy két-három év múlva valószínűleg könnyebb lesz elhozni a szakembert, akinek a leverkuseni szerződésében ugyan szerepel kivásárlási záradék, de az csak 2025 nyarán válik aktívvá.

Max Eberl, a Bayern sportigazgatója a Sky Germanynek adott exkluzív interjújában elmondta, hogy a klub „sok izgalmas embert ismer meg”, miközben folytatja a keresést Tuchel utódja után.

 „Az edző keresése folyamatban van, de nem megyek bele az egyes nevekbe. Megpróbáljuk meghozni a lehető legjobb döntést a Bayern számára. Mi értelme most kapkodni? Még csak április eleje lesz, akad még egy kis időnk”.

A hírek szerint a Liverpoolhoz hasonlóan egyébként a Bayern is érdeklődést mutat a brightoni Roberto De Zerbi iránt.

Lehet, hogy a legjobb edző nem illik a Bayernhez. Meg kell találnunk azt, aki a legjobban passzol. Sokat gondolkodunk ezen. Mi az a Bayern? Mi a filozófia és az identitás? Mire van szükségünk? Mi az edző története? Hogyan futballozott? Hogyan foglalkozott az átigazolásokkal? Milyen játékosokat igazolt? Hogyan bánt a srácokkal? Volt-e már nagy klubja? Milyen nyelveken beszél?” – sorolta a szempontokat Eberl.

2024-03-29T07:59:18Z dg43tfdfdgfd