LIONEL MESSI SZéDüLETES BOMBAGóLLAL, GóLPASSZAL TéRT VISSZA SéRüLéSéBőL

Stadioncsúcs született szombat este Kansas Cityben, amikor a Sporting a Lionel Messit felvonultató Inter Miamit fogadta az észak-amerikai futballbajnokság, az MLS bajnokságának 9. fordulójában. Sallói Dániel végigjátszotta a meccset a házigazdánál, de nem tudta megakadályozni a vendégek 3–2-es győzelmét. Messi góllal és gólpasszal jeleskedett.

Az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság, az MLS 9. fordulójában a Sporting Kansas City, soraiban Sallói Dániellel Lionel Messi csapatát, az Inter Miamit fogadta az Arrowhead Stadionban rekordszámú, 72 610 néző előtt. Sallói természetesen ott volt a kezdő tizenegyben, tízes számmal a hátán:

A 6. percben erőszakos labdaszerzés után Erik Thommy a Kansast juttatta vezetéshez pontos lövéssel.

A 17. percben Messi megvillant, forintos labdát tálalt Diego Gómez elé, aki nem hibázott, 1–1.

A szünetben 11 volt az állás, aztán az 50. percben Messi akkora bombagólt lőtt 23 méterről, hogy majd' kiszakadt a háló:

Hamarosan jött az egyenlítés az 58. percben, szöglet után a kipattanót Erik Thommy a bal kapufa segítségével vágta a Miami hálójába. 

Aztán jött a 70. percben Gómez labdaszerzése magas letámadás után, az első vendéggól szerzője középre gurított, és Luis Suárez két lépésről az üres kapuba pofozta a labdát, 23.

Ezzel ki is alakult a végeredmény, győzött az Inter Miami.

Messi, ha egy kilométert megtett a meccsen, azt is jobbára sétálva, akkor sokat mondunk.

No de amikor megiramodott! Abból egy zseniális gólpassz és egy még zseniálisabb bombagól született. Tulajdonképpen neki köszönhetően győzött a floridai csapat.

Magáról a meccsről annyit, hogy a színvonal meg sem közelíti egy európai topliga mérkőzéseinek nívóját, de még azt is megkockáztatjuk, hogy az NB I-ben is hevesebb az iram.

Az MLS ideális levezető terep az egykori Barca-sztároknak, Jordi Albának, Sergio Busquetsnek, Lionel Messinek és Luis Suáreznek.

Messi 2024-ben hét gólnál tart. Legutóbb március 2-án játszott, utána combhajlító-sérülés miatt kényszerpihenőre szorult. 

A 72 610 egyébként a negyedik legnagyobb nézőszám az MLS történetében, a rekordot 82 110-zel a Rose Bowl tartja, ahol tavaly július 4-én az LA Galaxy vs. LA FC meccsen ennyien voltak. 

2024-04-14T05:47:52Z dg43tfdfdgfd