LEWIS HAMILTON A Q2-ES KIESéSE UTáN: „MEG KELL PRóBáLNOM JOBB MUNKáT VéGEZNI...”

Az ausztráliai kvalifikáció egyik negatív meglepetése Lewis Hamilton volt, aki már a Q2-ben búcsúzott a Mercedesszel, így a 11. helyről kezdheti majd meg az ausztrál futamot. George Russell a másik Mercedesszel a 7. pozícióba kvalifikált.

Hamilton az időmérő után elmondta, hogy hasonlóan a tegnapi naphoz, ezúttal is a délelőtti edzésen érezte jobban magát, és úgy gondolja, hogy instabillá válik a kocsi a szél felerősödése miatt:

Még több F1 hír:Carlos Sainz a műtétje után lett második: „Kemény heteken vagyok túl...”

„Az FP3-on remekül éreztem magam, ami furcsa is volt: a srácokkal nem igazán értettük, hogy miért van ez. De aztán az időmérőn újabb inkonzisztencia jelentkezett az autóban, és ez nagyon összezavar minket.”

„Viszont George jó munkát végzett ma. Ez van. Egyszerűen meg kell próbálnom jobb munkát végezni holnap” – magyarázta Hamilton a Sky-nak.

„Elég hosszú a lista arra vonatkozóan, hogy mi hiányzik az autóból, szerintem egy kicsit pengeélen táncolunk. Azt hiszen, itt délután erősödik fel egy kicsit a szél, tegnap is ez volt a helyzet.”

„Az FP1-en kicsit jobb volt a helyzetünk, aztán a szél felerősödésével sokkal instabilabb lett a kocsi. Ma délelőtt is szélcsend volt, aztán jött a szél. Az időmérőn nem éreztem ugyanazt, mint az FP3-on, hiába volt az időmérőn kevesebb üzemanyag az autóban.”

„Ez nem jó érzés a csapat számára, de tovább dolgozunk” – zárta Hamilton, aki tehát két rajtsorral Russell mögül fog indulni Melbourne-ben.

Eközben az időmérő összefoglalóját itt tudjátok elolvasni, míg Verstappenben még vannak kisebb kérdőjelek.

Nézd meg: Videón az első körök a 2024-es Aston Martinnal

2024-03-23T08:27:42Z dg43tfdfdgfd