LEWIS HAMILTON A 2. HELYE UTáN: „KEMéNY VOLT A FUTAM, DE IZGATOTT éS BOLDOG VAGYOK!”

A tegnapi sprintkvalifikáción nagyot ment Lewis Hamilton, csak Lando Norris volt gyorsabb nála, így a második helyről indulhatott a sprintfutamon. A rajtnál aztán átvette a vezetést Norristól, és sokáig az élen is állt a 39 éves pilóta.

Aztán előbb hibázott egyet, így nagyon meg tudta közelíteni őt Verstappen, majd egy körrel később össze is jött a hollandnak az előzés, aki a sprint utolsó 10 körében 13 másodperces előnyt épített ki.

Még több F1 hír:Gasly szerint összekapta magát az Alpine, Ocon további változtatásokat vár

Hamilton második helye viszont nem igazán forgott veszélyben, így a brit boldog az eredmény miatt, amellyel 7 pontot szerzett. A vasárnapi futamot várja, az időmérőt kevésbé:

„Hosszú ideje ez a legjobb eredmény, amit elértem, ezért rendkívül boldog és hálás vagyok. Nem tudtunk harcolni a Red Bullokkal, a futam kemény volt, de sokat megtudtunk az autóról ezalatt a rövid etap alatt, ezért izgatott vagyok a holnapi verseny miatt.”

„Továbbra sem vagyunk gyorsak egykörön, ezért nem számítok arra, hogy harcban leszünk az első rajtsorért” – mondta a hétszeres világbajnok.

Eközben a sprintfutam összefoglalóját itt tudjátok elolvasni, míg a Mercedes átvette a Williams és az RB „gyors és olcsó” ötletét.

2024-04-20T04:16:37Z dg43tfdfdgfd