LEFEJELTE AZ ELLENFéL JáTéKOSáT, BUKTA AZ áLLáSáT AZ OLASZ EDZő – VIDEó!

Az olasz bajnokság 28. fordulójában a vasárnapi Lecce–Hellas Verona- (0–1) mérkőzés sem maradhatott botrány nélkül: a Lecce védője, Marin Pongracic és a veronai Thomas Henry vitatkozott egymással, majd odalépett Roberto D’Aversa, a hazai csapat vezetőedzője, és lefejelte a veronai játékost, a klub először elhatárolódott D’Aversa tettétől, majd hétfőn délelőtt menesztette stábjával együtt.

A történteket a 48 éves vezetőedző úgy magyarázta: 

Nagyon fontos találkozó áll előttünk jövő héten a Salernitana ellen, nem akartam, hogy valamelyik játékosomat eltiltsák a mérkőzés előtt. Megpróbáltam szétválasztani őket, és ekkor történt a Henry-féle eset. Tudom, hogy hibáztam, mindenkitől elnézést kérek a történtek miatt. De nem fejeltem le Henryt. 

Annak ellenére, hogy DAversa tagadta bűnösségét, a játékvezető őt és a lefejelt játékost is piros lappal büntette. 

A fejelés pedig itt látható: 

Először kiemelte a klub, hogy elhatárolódik a vezetőedző tettétől, majd hétfő délelőtt honlapján bejelentette: menesztik a vezetőedzőt. Szűkszavúan azt írták bejegyzésükben:

„A Lecce bejelenti, hogy Roberto D'Aversa edzőt felmentették tisztségéből. Az edzőnek és stábjának megköszönik a munkáját.”

D'Aversa korábban volt a Parma és a Sampdoria edzője is, június óta irányította a Leccét.

Hiába nyert a Verona, megnyugodni nem tud, hiszen 26 ponttal a tabella 13. helyén áll. A kieső, 18., helyen álló Frosinone csak két, míg a vesztes Leccével szemben pedig csupán egy pont lemaradásban van. 

2024-03-11T09:16:02Z dg43tfdfdgfd