LANCE STROLL AZ éLEN A KíNAI NAGYDíJ ELSő SZABADEDZéSéN, KIGYULLADT A Fű!

Magyar idő szerint hajnal 5:30-tól rendezték a Forma-1-es Kínai Nagydíj egyetlen szabadedzését, hiszen pár órával később már a sprintkvalifikáció következik az 5 év után visszatérő helyszínen.

A hosszú szünet miatt a harmadik szezonját teljesítő Csou Kuan-jünek ez az első hazai futama, többen pedig – mint például Alex Albon – különleges sisakfestéssel készültek Sanghajra.

Amikor már csak 10 perc volt hátra, Albon vette át a vezetést egy 1:37.2-es idővel – a mezőny ekkor kezdett el a gyorskörökre koncentrálni, nagyon sok javulást láthattunk a köridőkben.

Verstappen egy 1:36.6-os körrel fél másodpercet vert Perezre és Albonra, a negyedik helyre pedig Ricciardo jött fel. A visszajátszásból kiderült, hogy Perez körében egy komolyabban hiba is benne volt, Hamilton pedig szintén szélesre futott.

Az utolsó 5 percben is jöttek gyorskörök, Piastri vette át a vezetést, Norris pedig még nála is gyorsabb lehetett volna, két szektor után több mint 4 tized volt az előnye, de a kör végén bejött a bokszba.

Az utolsó percben Stroll ugrott az élre, 1:36.3-at ment, mögötte Piastri végzett 3 tizedes hátránnyal, majd Verstappen, Perez, Hülkenberg és Magnussen következett. A top 10-be még Ocon, Albon, Ricciardo és Bottas fért be a két Ferrari csak a 13. és a 14. lett.

A gyorskörét megszakító Norris a 16., a két Mercedes a 17. és a 18. lett, már 2 másodperc feletti hátránnyal, míg Alonso az utolsó előtti helyen végzett, mindössze Gaslyt megelőzve – az utolsó 5 helyezett közül csak Gasly tette fel a lágy keveréket.

A Forma-1-es program magyar idő szerint 9:30-tól fog folytatódni a sprintkvalifikációval, amelyet az M4 Sport élőben közvetít – a weather.com előrejelzése szerint 20 százalék az esély arra, hogy esni fog az eső a sprintkvalifikáción.

2024-04-19T05:01:09Z dg43tfdfdgfd