KíNOS: AZ AMERIKAI ATLéTANőK KéNYELMETLENüL éRZIK MAGUKAT A NIKE úJ BIKINIVONALAS MEZéBEN - FOTó

A Nike bemutatta az Amerikai Egyesült Államok atlétikai csapatának 2024-es párizsi olimpiára szánt mezét, amelynek szabása komoly aggodalmakat és kritikákat váltott ki az amerikai női sportolók körében.

A Nike csütörtökön mutatta be az Amerikai Egyesült Államok atlétikai csapatának 2024-es párizsi olimpián viselendő mezeit. A férfi sportolóknak készült mezeken nincs különösebb újdonság, azonban a női mez kialakítása komoly viták tárgyává vált. 

A egyrészes dresszek bikinivonala meglepően magasan helyezkedik el, ami több sportolót is aggaszt.

„Egész egyszerűen nem értem, hogyan gondolhatta a Nike, hogy ez a kialakítás megfelelő lesz verseny közben” – mondta Tara Davis-Woodhall, amerikai távolugró, aki aggódik amiatt, hogy a ruházat nem fed elég területet. Colleen Quigley, akadályfutó, szintén kifejezte fenntartásait:

Szeretnék a csapat tagja lenni, de ez a mez...

Lauren Fleshman, a visszavonult amerikai futónő, nyíltan kritizálta a tervezést: „A profi sportolóknak olyan szerelésre van szükségük, amely nem tereli el a figyelmet a teljesítményről. Nem akarunk azon aggódni verseny közben, hogy milyen testrészünk látszódik ki.”

A Nike állítása szerint a mezek tervezésekor használtak fejlett technológiákat, mint a testszkennelés és a mozgásrögzítés, és konzultáltak a sportolókkal. Ennek ellenére sokak számára a női mez nem felel meg a funkcionalitás és a kényelem követelményeinek.

A közösségi médiában már elindultak a találgatások, és sokan várják, hogy a Nike hogyan reagál majd a sportolók és a nyilvánosság negatív visszajelzéseire. Ez a helyzet ismét felveti a kérdést a sportruházatok megfelelő kialakításának fontosságáról, különösen a női atléták esetében, akik gyakran szembesülnek a megjelenésükkel kapcsolatos kihívásokkal a profi sport világában.

(Borítókép: Atlétikai stadion képe. Fotó: Getty Images)

2024-04-13T13:12:41Z dg43tfdfdgfd