KéTéVES ELTILTáST KAPOTT A BRAZILOK OLIMPIAI BAJNOK SPORTOLóJA

Két évre minden futballal kapcsolatos tevékenységtől eltiltották Gabriel Barbosát, aki 18-szor szerepelt a brazil A-válogatottban.

A helyi média arról számolt be, hogy a „Gabigol” néven ismert 27 éves játékos egy mérkőzés előtti napon azt mondta a doppingellenőröknek – akikkel állítólag tiszteletlenül viselkedett –, hogy nem hajlandó mintát produkálni.

Barbosa tagadja az ellene felhozott vádakat, írja a BBC.

Soha nem próbáltam csalni, és bízom benne, hogy a bíróság tisztázza a nevemet. Mindig betartottam a játékszabályokat, és soha nem használtam tiltott szereket. Tucatnyi vizsgálatnak vetettek már alá, és mindegyik negatív eredményt mutatott. Csalódott vagyok, de továbbra is együttműködöm a hatóságokkal

– írta az X-en közzétett bejegyzésében.

Barbosa, aki tagja volt a 2016-os riói olimpián aranyérmet nyert brazil válogatottnak, a lausanne-i székhelyű Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fellebbez a döntés ellen.

A kétéves eltiltás a jogsértés időpontjától datálódik, amely 2023. április 8-án történt.

A Flamengo közölte, hogy a klub vezetőségét meglepte az ítélet, de azt ígérte, hogy mindenben támogatja és segíti játékosát a következő hónapokban.

A csatár a 2022-es Copa Libertadores döntőjében győztes gólt szerzett a brazil Athletico Paranaense ellen 1-0-ra megnyert mérkőzésen.

Barbosa 2016 májusában debütált a brazil válogatottban a Panama ellen 2–0-ra megnyert felkészülési mérkőzésen, és eddig öt gólt jegyzett a nemzeti csapatban.

2024-03-26T12:17:42Z dg43tfdfdgfd