KOMOLY SPORTDIPLOMáCIAI SIKER: RANGOS SZENIOR-TENISZTORNáT RENDEZHET BUDAPEST

A Tennis Europe döntése alapján 2025-ben a Magyar Tenisz Szövetség együttműködésben a Szabadidős és Szenior Tenisz Szövetséggel rendezi a Szenior Európa Bajnokságot – számolt be a hírről a sportági szövetség. A helyszínek a Nemzeti Edzésközpont, a Vasas SC, valamint a Szépvölgyi Teniszcentrum lesznek.

Évről évre növekszik a szenior-teniszversenyeken részt vevők száma a 30+-os korosztálytól egészen a 90+-os kategóriáig. Tavaly közel 300-an látogattak el az Európa-bajnokságra 37 európai országból, amelynek házigazdája jövőre Budapest lesz. A férfi és női egyéni, valamint a páros és vegyes páros versenyszámok győztesei az aranyérem mellé 1000 ranglistapontot kapnak, amely hatalmas elismerésnek számít a szeniorok mezőnyében – részletezi az MTSZ. 

Izgatottak vagyunk, hogy most először Magyarországra vihetjük az eseményt, ahol kifejezetten aktív a szenior teniszközösség, és a tavalyi, horvátországi viadalon is a magyarok indultak a legnagyobb létszámmal. Továbbá a közép-európai helyszín ideális a kontinensről és azon túlról érkezők számára. Várjuk az együttműködést a Magyar Tenisz Szövetséggel, hogy egy emlékezetes eseményt hozhassunk létre

– fogalmazott a budapesti rendezést illetően Thomas Hammerl, a Tennis Europe vezérigazgatója. 

Sütő Csilla, a Magyar Tenisz Szövetség főtitkára szerint nagy öröm és lehetőség az Európa-bajnokság megrendezése, mivel országunkban kivételes népszerűségnek örvend a szeniortenisz. A főtitkár szerint erről tanúskodik az idei MT1000-es Körmöczy Zsuzsa Emlékverseny is, amelyen közel 600-an léptek a fedett salakpályákra.

Az Eb megrendezése tovább erősíti a Tennis Europe szerepét az európai teniszéletben, és Magyarország további két évig lesz szervező a sikeres 2025-ös esemény után

– tette hozzá Sütő Csilla, aki különleges sportdiplomáciai sikernek nevezte a rendezés jogának elnyerését. 

2024-04-10T09:20:00Z dg43tfdfdgfd