KISZIVáRGOTT, MENNYIT KERES A REAL MADRID éS A BARCELONA LEGJOBBAN FIZETETT FUTBALLISTáJA

A L’Equipe című francia sportnapilap a legfrissebb számában közzétette az élvonalbeli spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) legjobban fizetett játékosainak névsorát. A kiszivárgott információk szerint David Alaba, a Real Madrid jelenleg sérült védője teheti zsebre a legtöbb pénzt havonta.

A rutinos osztrák játékos havi fizetését a L’Equipe bruttó 1,88 millió euróra becsüli. Ez 22,56 millió eurós éves fizetést jelent.

A 31 éves védő 2021-ben ingyen igazolt át a Bayern Münchentől a Real Madridhoz, de jelenleg nem bevethető, decemberben ugyanis elülsőkeresztszalag-szakadást szenvedett, és még mindig erősen kérdéses szereplése a nyári németországi Európa-bajnokságon is, ahol az osztrákok a francia és a holland együttessel, valamint az egyik pótselejtező győztesével szerepelnek egy csoportban. Alaba szerződése egyébként 2026-ig érvényes a fővárosi csapatnál.

Az persze jó kérdés, meddig marad a fizetési lista élén, hiszen állítólag Kylian Mbappé lesz a Real Madrid legjobban fizetett játékosa idén nyártól.

L’Equipe friss listáján Robert Lewandowski, az FC Barcelona támadója áll a második helyen, a lengyel csatár állítólag havi 10 ezer euróval keres csak kevesebbet, mint Alaba, azaz 1,87 millió eurót utal neki a katalán sztárcsapat havonta.

A harmadik helyen négy játékos osztozik a becslések szerint:  Ilkay Gündogan (FC Barcelona), Vinícius Júnior, Jude Bellingham (mindkettő Real Madrid) és Jan Oblak, az Atlético Madrid kapusa állítólag ugyanannyit – 1,67 millió eurót – keres havonta, írja a Kronen Zeitung.

2024-03-23T16:49:16Z dg43tfdfdgfd