KIRúGTáK HOSSZú KATINKA VOLT EDZőJéT EGY KISLáNYNAK íRT üZENET MIATT

Egy kislánynak írt üzenet miatt a Bajai Spartacus klub harminchárom év után megvált Pass Ferenctől, aki a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka edzője volt. A történtekre Hosszú Katinka is reagált.

Egy szülői bejelentést követően a múlt héten kirúgták Pass Ferenc elismert úszóedzőt a Bajai Spartacus klubtól, mivel olyan üzenetet küldött egy fiatal lánynak, amelyet az egyesület szerint nem kellett volna – írja a Sportal.

A lap azt írja, a kínos ügyben az érintett eleinte nem kívánt megszólalni, ám kedden Pass Ferenc a Blikknek úgy nyilatkozott, hogy egy félreértett üzenet miatt került ilyen helyzetbe.

Tény, ha valaki akarja, félreértheti a Messengeren küldött mondatokat, de semmi ilyen szándékom nem volt, semmilyen hátsó szándék nem vezérelt. Semmi bűnöset nem tettem. Az egyesületem ennek ellenére rögtön felmondott. Harminchárom éve dolgoztam itt, soha semmilyen konfliktusom nem volt sem gyerekkel, sem szülővel, legfeljebb szakmai vitám

– mondta, ám az nem derült ki, hogy pontosan mi is állt az üzenetben. 

Sajtóértesülések szerint az ügyben szereplő 15 éves úszó nem is volt az edző tanítványa, csak olykor beszéltek néhány mondatot az uszodában, vagy Messengeren váltottak pár szót. Pass Ferenc szerint a legutóbbi üzenetét értették, magyarázták félre. Az edző azt mondta, nagyon felzaklatta őt a történet. Hozzátette, a családtagjai mellette állnak, de nekik sem egyszerű. „Olyan ügyben kéne védekeznem, vagy bizonyítanom bármit, amit nem követtem el” – fogalmazott. 

A lap kereste az egyesületet azzal kapcsolatban, hogy esetleg felvetődött-e, hogy a hatóságnál hivatalos eljárást kezdeményezzenek az ügyben, de nem reagáltak.

Hosszú Katinka is reagált

Hosszú Katinka szerdán egy 24 órán át elérhető Instagram-posztban reagált és osztotta meg gondolatait az esettel kapcsolatban. 

Szomorúan olvasom mint édesanya és gyermekvédelmi nagykövet az otthoni híreket. Sajnos sok ehhez hasonló szituációról hallhattunk az úszás történelmében. Megdöbbentő, hogy a mai napig ilyesmi szóba kerül, ráadásul egy MUSZ elnökségi tagról. Véleményem szerint a magyar úszósportot alapjaiban kellene megreformálni, hogy semmi ilyen jellegű probléma gyanúja még csak fel se merülhessen

– írta, majd hozzátette: A mindenkori sportért felelős államtitkár és a mindenkori MUSZ elnökének lenne a feladata, hogy eltávolítsanak bárkit az uszodából, akinek valaha bármi köze volt a pedofíliához és gyermek abúzióhoz. 

Hosszú Katinka bejegyzése végén megjegyezte, hogy a médiában megjelentekkel ellentétben nevelőedzője nem Pass Ferenc, hanem a nagyapja, Bakos László volt.

A magyar szövetség délután közleményt adott ki az edző ügyében, amelyben leírták: Pass Ferenc vizsgálatot kér önmaga ellen, és annak lezárultáig felfüggesztette a MÚSZ-ban viselt tisztségeivel összefüggő feladatok ellátását.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

2024-02-28T06:22:54Z dg43tfdfdgfd