KIFAKADT A SPORTáG LEGENDáJA, MIUTáN NAGY POFONT KAPOTT A TENISZPáLYáN

A 20 éves Luca Nardi óriási meglepetésre három szettben (6:4, 3:6, 6:3) legyőzte a világelső Novak Djokovicsot az Indian Wells-i kemény pályás tenisztorna férfi versenyében, így ő jutott be a nyolcaddöntőbe. A meccs után a 24-szeres Grand Slam-bajnok Djokovics rendkívül önkritikusan fogalmazott saját magáról.

Djokovics öt évet várt arra, hogy újra elindulhasson a kaliforniai viadalon, az elmúlt években a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos amerikai utazási korlátozások miatt erre nem volt lehetősége, mivel nem oltatta be magát a Covid ellen.

Könnyű meccsre most sem számíthatott, de aligha fordult meg a fejében, hogy kikaphat a világranglista 123. helyén álló olasztól. Ezzel a vereséggel szertefoszlottak a reményei, hogy hatodszor is megnyerje az egyik leghíresebb amerikai tornát.

Nem volt vesztenivalója, remekül játszott, abszolút megérdemelte a győzelmet. Én ellenben pocsék voltam a pályán, kiábrándítóan gyenge színvonalon teniszeztem. A kettő összeadódott, ezért veszítettem

– kezdte értékelését Djokovics, aki szimpatikusan először kiemelte, hogy Nardi milyen összeszedett volt a háló túloldalán.

„Ütöttem néhány borzasztó ki nem kényszerített hibát. Az ellenfelem felszabadultabban és agresszívebben játszott, mint én, kihasználta a lehetőségeit. Idén még nem nyertem egyetlen trófeát sem, nem ehhez vagyok hozzászokva. Az elmúlt években mindig jól kezdtem a szezont, vagy az Australian Opent nyertem meg, vagy Dubajban lettem bajnok, most egészen más a helyzet” – tette hozzá a szerb klasszis, aki az év első GS-tornáján a végső győztes Jannik Sinnertől kapott ki, aki szintén olasz.

Nekünk azonban van még kiért szurkolnunk, Marozsán Fábián kedden csap össze a címvédő Carlos Alcarazzal az Indian Wells-i tenisztorna nyolcaddöntőjében. A magyar játékos tavaly Rómában az év meglepetését okozva megverte az akkor világelső spanyol titánt, méghozzá salakos borításon.

Ez önbizalmat adhat neki, de a mostani meccs nyilván más lesz. A továbbjutó a Zverev–De Minaur-ütközet győztesével találkozik a negyeddöntőben.

2024-03-12T06:48:16Z dg43tfdfdgfd