KEMéNYEN KIOSZTOTTA AZ UTóDOKAT AZ úJPESTI LEGENDA: „ENNYI üGYETLEN JáTéKOST LILáBA öLTöZTETNI MáR-MáR BűN”

Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 20 000 Ft sportfogadás bónusz + 60 ingyen pörgetés vár Rád! Regisztrálj most! (x)

Sok fájdalmat okozott a mai Újpest Noskó Ernőnek, aki alapembere volt a klubtörténet legerősebb csapatának. A lila-fehérek legendája nem is fogta vissza magát: keményen kiosztotta az utódokat.

A Fehérvár-Ferencváros bajnokin a hazaiak győzelme 6.00, a döntetlen 4.50, a vendégek sikere 1.54-szeres szorzóval fogadható. (x)

Az immár 78 esztendős, egykori tizenötszörös válogatott labdarúgó 1964 és 1974 között erősítette az Újpestet. Hátvédként, olykor fedezetként alapembere volt a klubtörténet legerősebb csapatának. Hat bajnoki címet nyert, kétszer pedig kupagyőzelmet ünnepelhetett a „verhetetlen” Dózsával, s tagja volt az 1968-ban Mexikóban olimpiát nyert nemzeti csapatnak is.

Noskó Ernő a Sportálnak mesélt arról, hogy olykor ott ül a Megyeri úti stadion lelátóján, és a szíve szakad bele, ahogy nézi az utódok kilátástalan futballját. Így volt ez legutóbb is, amikor a Ferencváros 5–0-ra győzte le az Újpestet.

A könnyeimmel küszködtem a Fradi-góloknál. Borzalmas volt. Sír a lelkem, hogy ezt kell néznem azon a pályán, ahol annyi, de annyi felejthetetlenen meccset játszottam, sokszor telt ház mellett. Ezek a maiak néha két-három ezer néző előtt futballoznak, minket a téli edzőmeccseken, hóban-fagyban többen néztek. De nem lehet csodálkozni a szurkolók távolmaradásán. Ennyi ügyetlen játékost lilába öltöztetni már-már bűn. Néztem ezt a Csoboth gyereket. Azt mondják, válogatott labdarúgó, én szégyelltem magam a helyében. Semmit nem csinált. Bízom a kis Mészölyben, rendes gyerek, talán bent tartja az Újpestet az első osztályban. Nyáron aztán el kell zavarni ezt a sok semmirekellőt, és új csapatot kell formálni...” – hangsúlyozta Noskó.

2024-03-10T10:07:29Z dg43tfdfdgfd