KARNYúJTáSNYIRA AZ ELTILTáSTóL AZ F1-ES PILóTA

A Miami Nagydíjon azt követően jött pályára a safety car, hogy Kevin Magnussen összeütközött Logan Sargeanttel – az amerikai pilóta kiesett a versenyből, a dán viszont folytatni tudta. Videó a balesetről itt!

Magnussen a sprintfutamon 4 szabálysértés miatt összesen 35 másodperces büntetést és 3 büntetőpontot kapott, így 8 büntetőponttal kezdte meg a nagydíjat. A Sargeanttel történt ütközés miatt pedig a 10 másodperces időbüntetés mellett 2 pontot is kapott, így már 10-nél jár.

Még több F1 hír:A McLarent meglepte a frissített autó Red Bull-verő tempója

Az F1-es sportszabályzat szerint ha egy pilóta 12 hónapon belül 12 büntetőpontot szerez, akkor eltiltják egy versenytől, ehhez pedig már nagyon közel van Magnussen, aki csalódottan nyilatkozott a miami futam után:

„Megint nem volt jó napom. Remélhetőleg jön egy kis világosság a továbbiakban. Természetesen nem jó, ami ma történt. Ezzel együtt folytatjuk, és legközelebb megpróbálunk jobb hétvégét futni” – mondta a Haas versenyzője.

Eközben a Miami Nagydíj összefoglalója itt érhető el, míg az angol sajtó szerint újabb kulcsember távozhat a Red Bulltól.

2024-05-06T08:31:19Z dg43tfdfdgfd