"Jó DöNTéST" HOZOTT HAMILTON STEINER SZERINT

Hamilton az egész sportágat megrengette, amikor úgy döntött, év végén otthagyja a Mercedest és 2025-re a Ferrarihoz igazol. Ha hihetünk a mai erősorrendnek, így nagyobb esélye lesz a hétszeres világbajnoknak növelni futamgyőzelmei számát, mivel a vörösök messze gyorsabbak, mint a Mercedesek.

Carlos Sainz, akinek a helyére Hamilton érkezik, kettős győzelmet aratott Charles Leclerc előtt a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon, míg a Mercedes mindkét pilótája kiesett. Ezzel már most 68 pontra vannak lemaradva az olaszoktól a konstruktőrök között, valamint további néggyel a Red Bull mögött. Ennek tudatában így értékelte Hamilton döntését Steiner a Sky Sportsnak:

„Úgy tűnik, jó döntést hozott. Jól döntött, amikor a McLarenből a Mercedesbe ment és talán ezzel is jól jár majd. Viszont szerintem neki inkább az új kihívás számít majd. 11 éve van ugyanannál a csapatnál, hat bajnoki címet nyert, jók a kapcsolatai. Ez az utolsó lépése a karrierjében és nyilván a Ferrarinál lezárni a pályafutását elég jó dolog.”

Hamilton nyolcadik világbajnoki címét szeretné megszerezni és Steiner szerint, aki a télen búcsúzott a Haas csapatától, a 2026-os szabálymódosítások megnyithatják előtte a kaput a célja felé: „Szerintem semmi sem lehetetlen.”

„2026-ban a motorok és a karosszériák terén is teljesen új szabályzat lép életbe, szóval teljesen átalakulnak majd az autók. Ha van egy kis szerencséje és jó helyen van, a Ferrari jó autót épít és ezzel megszerezheti a nyolcadik diadalát.”

Toto Wolff mindeközben egyértelműen kijelentette, ki az első számú célpontja.

 

2024-03-27T17:07:39Z dg43tfdfdgfd