IZRAEL NéMETORSZáGGAL KAPCSOLATOS TERVEI BUDAPESTEN FOSZLOTTAK SZERTE

Izrael Európa-bajnoki álmai az újpesti Szusza Ferenc Stadionban értek véget, miután a pótselejtező budapesti elődöntőjében 4–1-re kikapott Izlandtól.

Pedig jól indult a mérkőzés a „házigazda” számára, hiszen Eran Zahavi büntetőjével félórányi játékot követően vezetést szerzett, viszont a legutóbbi Eb-részvételt épp Budapesten elbukó északiak még a szünet előtt fordítani tudtak.

A 73. percben emberhátrányba kerültek az izraeliek, de így is egyenlíthettek volna büntetőből, viszont Zahavi ezúttal hibázott, Albert Gudmundsson pedig a második és a harmadik góljával végleg eldöntötte a továbbjutás kérdését (1–4).

A következő ellenfél Ukrajna lesz, miután egy öngól után az utolsó percekben fordítani tudott Boszniában (1–2).

Nem ez volt a nap egyetlen újpesti vonatkozása, hiszen Grúzia az anno a negyedik kerületieket is erősítő Budu Zivzivadze duplájával verte meg Luxemburgot (2–0). Az Eb-szereplésért a következő rivális Görögország lesz, mely negyven perc alatt kiütötte Kazahsztánt, majd a végén egy öngóllal a kegyelemdöfést is megadta (5–0).

Az A ligában is volt egy mesterötös, Észtország a játék képe, és a helyzetek (26–1) alapján még egészen jól is járt a lengyelektől elszenvedett 5–1-es vereséggel. Persze Robert Lewandowksiék gálájához az sem ártott, hogy a 27. perctől kezdve emberelőnyben játszottak. A másik ágon sem volt kérdés, Wales 4–1-re kiütötte Cardiffban a finneket.

Európa-bajnoki selejtezők, pótselejtezők, elődöntők

A liga

Wales–Finnország 4–1

Lengyelország–Észtország 5–1

B liga

Bosznia-Hercegovina–Ukrajna 1–2

Izrael–Izland 1–4

C liga

Grúzia–Luxemburg 2–0

Görögország–Kazahsztán 5–0

A győztesek továbbjutottak, és a fentebbi párharcok győztesei rendezik a finálékat jövő kedden. Ukrajna Lengyelországban fogadja Izlandot.

(Borítókép:  David Balogh - UEFA/UEFA via Getty Images)

2024-03-21T22:04:44Z dg43tfdfdgfd