ITT A VéGE! LEVáLTJáK A CHELSEA ELNöKéT!

Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 20 000 Ft sportfogadás bónusz + 60 ingyen pörgetés vár Rád! Regisztrálj most! (x)

Todd Boehly 2022-ben lett társtulajdonosa és egyben elnöke a londoni székhelyű Chelsea-nek. Egy rendkívüli megállapodás keretében a klub amerikai társtulajdonosai ötévente átadhatják egymás között az elnöki posztot, így az első ciklus végén máris változás következhet be az említett pozícióban.

A Chelsea-Burnley bajnokin a hazaiak győzelme 1.30, a döntetlen 6.10, a vendégek sikere 10.00-szeres szorzóval fogadható. (x)

A Clearlake Capital, a Behdad Eghbali és Jose E. Feliciano által irányított magántőke-befektetési társaság 61,5 százalékos részesedéssel rendelkezik a Chelsea holdingjában, míg Todd Boehly a fennmaradó 38,5 százalékban egyenlő arányban osztozik Hansjorg Wyss-szel és Mark Walterrel. A 2022-es adásvételi szerződésbe foglaltak szerint a Bohley által vezetett csoport köteles minden veszteséget fedezni, amely a klubot az első időszakban érinti a tulajdonosváltás után. A kontraktus értelmében így Boehley-ék közül kellett kikerülni az első elnöknek, aki vállalja ezt a kockézatot, végül az amerikai üzletember lett a befutó.

Boehly csoportja úgynevezett "általános részvényt" tart, míg a többségi részesedést birtokló Clearlake "előnyös részvénnyel" rendelkezik, amely nagyobb védelmet biztosít minden pénzügyi hátrány ellen.

Eghbali vagy Feliciano akár maguk is átvehetik az elnöki szerepet, vagy felkérhetnek egy harmadik felet, aki átveszi a vezetést. Nem született döntés arról, hogy ki vállalná át az elnökséget, de az biztos, hogy 2027-ben, az első elnöki ciklus végén Boehly eltávolításra kerül a pozícióból. Az 50 éves befektetőnek lehetősége lenne visszatérni 2032-ben, ha szeretne, illetve ha addig megtartja részesedését a Stamford Bridge-en.

A Chelsea ismételten tagadta a pletykákat Boehly és a Clearlake közötti problémákról. Állítólag professzionális munkakapcsolatban vannak, rendszeresen beszélnek egymással, és továbbra mindkét fél aláírása szükséges a fontos döntések meghozatalánál. Azonban az a szándék, hogy három év múlva más irányba forduljanak a szerepkörben, azt sugallhatja, hogy úgy érzik, változtatásokra van szükség.

Todd Boehly a Chelsea szurkolóinak kritikai célpontjává vált, mivel ő lett a Kékek felvásárlásának arca, aki tömegesen hozta a pénzt a klubhoz. Az ő elnöki ciklusa alatt érkezett a klubhoz Enzo Fernández (121 millió euró), Moisés Caiceido (112 millió), Wesley Fofana (80 millió), Mykhaylo Mudryk (70 millió), Marc Cuccurella (65 millió), Raheem Sterling (56 millió), illetve számos nagyobb összegért vásárolt labdarúgó. A 2022-es tulajdonosváltás óta összesen 1 milliárd eurót költöttek el játékosok leigazolására.

2024-03-29T07:59:19Z dg43tfdfdgfd