ITT A VéGE! BEDOBTA A TöRüLKöZőT A BAYERN MüNCHEN VEZETőEDZőJE

Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 20 000 Ft sportfogadás bónusz + 60 ingyen pörgetés vár Rád! Regisztrálj most! (x)

A vezetőedző, Thomas Tuchel szerint a Bayern München kiszállt a bajnoki címért folytatott versenyfutásból, miután 2–0-s vereséget szenvedett a Borussia Dortmund ellen a német klasszikuson.

A bajor sztárcsapat szakvezetője ezt azzal nyomatékosította, hogy – hét fordulóval a pontvadászat vége előtt – gratulált a Leverkusen bajnoki címéhez

A Stuttgart-Heidenberg bajnokin a hazaiak győzelme 1.27, a döntetlen 6.25, a vendégek sikere 9.50-szeres szorzóval fogadható. (x)

Mint megírtuk, a Bayern München 2–0-s vereséget szenvedett hazai pályán a Borussia Dortmundtól a Bundesliga szombati játéknapjának rangadóján, míg a Bayer Leverkusen nem sokkal korábban 2–1-re nyert vendége, a Hoffenheim ellen. A Gyógyszergyáriak előnye így hét fordulóval a bajnokság vége előtt 10 pontról 13-ra nőtt a tabella élén.

A továbbra is veretlen listavezető a 88. percig hátrányban volt, a hajrában azonban fordított.

Thomas Tuchel, a német rekordbajnok vezetőedzője elismerte, hogy a rivális eredménye befolyásolhatta csapata morálját, mielőtt pályára lépett a Der Klassikerként, a német klasszikusként is emlegetett Dortmund elleni derbin.

A Leverkusen győzelme természetesen nem segített rajtunk. Sokáig 0–1-re álltak, reménykedtünk… Lehet, hogy ennek is része volt a kudarcban, lehet, hogy a válogatott szünetnek is” – mondta a Sky Germanynek nyilatkozva Tuchel, aki a minőséget, a szenvedélyt és a sebességet egyaránt hiányolta csapata szombati játékából.

A teljesítmény kapcsán úgy fogalmazott:

Ez egyáltalán nem elég”.

Az elmúlt 11 szezonban folyamatosan bajnok Bayern München nyáron biztosan távozó szakvezetője – akinek Lőw Zsolt a másodedzője – aztán „hivatalosan” is bedobta a törülközőt:

„A bajnoki versenyfutás véget ért. Gratulálok a Bayer Leverkusennek!”

Miután a Német Kupától is idő előtt elbúcsúzott, a bajor sztárcsapat már csak a Bajnokok Ligájában mentheti meg a szezonját; a Bayern a negyeddöntő első mérkőzésén, április 9-én az Arsenal otthonában vendégeskedik.

2024-03-31T08:19:30Z dg43tfdfdgfd