INTERJúT ADOTT A FRADITóL TáVOZó CSATáR, ELáRULTA, MI áLLT A KLUBVáLTáSA HáTTERéBEN

Március végén jelentette be a svéd élvonalbeli Djurgarden a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencvárostól távozó Tokmac Nguen szerződtetését. Az egyszeres norvég válogatott játékos most a Nemzeti Sportnak beszélt arról, milyen érzésekkel hagyta el Budapestet.

Tokmac elárulta, hogy a Ferencváros szerb vezetőedzője, Dejan Sztankovics négyszemközti beszélgetés alkalmával közölte vele, nem számít rá a továbbiakban.

Először meglepődtem, de az évek alatt megtanultam, a nap végén úgyis mindig a vezetőedző döntése számít. Semmilyen személyes ellentét nem volt közöttünk, szakmai érvekkel támasztotta alá, miért nem tart rám igényt

– tette hozzá a támadó.

Állítása szerint az elmúlt néhány hónap élete legnehezebb időszaka volt, mert érzelmileg sok szállal kötődik a Fradihoz. Azután is kijárt a Népligetbe, hogy kikerült az első csapatból, egyénileg tréningezett. Korábbi edzői közül Szerhij Rebrovot és Sztanyiszlav Csercseszovot emelte ki, meglátása szerint előbbi szakmailag, utóbbi pedig emberileg emelkedett ki a többiek közül.

Tokmac arról is beszélt, hogy elmehetett volna Japánba sokkal több pénzért játszani, de inkább a szívére hallgatott, és maradt az FTC-nél.

„Lojális katona vagyok. Ha valahol szeretek lenni, ha valahol jól érzem magam, ott a végsőkig kitartok. Biztos vagyok benne, a játékosok kilencvenkilenc százaléka elfogadta volna az ázsiai ajánlatot, én mégis büszke vagyok rá, hogy végül az érzéseimre hallgattam, és maradtam a Ferencvárosban” – mondta az akkori döntésével összefüggésben.

Az interjú végén Tokmac arról is beszélt, nem szeretne összefutni a Ferencvárossal valamelyik nemzetközi kupasorozatban, mert érzelmileg nagyon nehéz lenne neki pályára lépnie a zöld-fehérek ellen.

2024-04-08T12:11:10Z dg43tfdfdgfd