HáROM MAGYAR LABDARúGóT IS KINéZETT MAGáNAK A BELGA KLUB!

Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 20 000 Ft sportfogadás bónusz + 60 ingyen pörgetés vár Rád! Regisztrálj most! (x)

A belga másodosztályt megnyerő Beerschot együttesénél három magyar labdarúgó is képben van, akiket a nyári átigazolási szezonban szerződtethetnek.

Nem véletlen, hiszen a következő szezontól már az élvonalban szereplő együttes sportigazgatóját Csepregi Györgynek hívják.

A Ferencváros-Kisvárda bajnokin a hazaiak győzelme 1.20, a döntetlen 6.50, a vendégek sikere 11-szeres szorzóval fogadható. (x)

A 47 esztendős szakember 2022 augusztusa óta dolgozik a klubnál, most pedig a feljutás kapcsán a Sportrádiónak adott interjút, amelyben kitért a nyári erősítési tervekre is.

„Tudjuk, kiket fogunk eladni, és azt is elterveztem, kiket szerződtessek, akik beleillenek a rendszerünkbe. Van három magyar név a listámon, közülük egy játszik még Magyarországon" - nyilatkozta Csepregi, aki egy évvel ezelőtt a sportsmarketing.hu-nak úgy fogalmazott, 22 év feletti, Magyarországon játszó játékost már nem tudna elképzelni a Beerschot színeiben.

"Ha annál idősebb és még mindig Magyarországon lakik, akkor az azt jelenti, hogy bekerült egy komfortzónába. Ráadásul ők már számunkra megfizethetetlenek, amit egyébként nem tartok normálisnak. Sajnos a magyar játékosokra jellemző a kishitűség is, mentálisan nem elég erősek. Nagyon kevés magyar játékossal találkoztam, aki vállalja a felelősséget, mindig valaki másnak a hibája, ha nem sikerül valami" - mondta 2023. májusában Csepregi, aki játékospályafutása során megfordult Békéscsabán, és a Honvédban is, majd Belgiumba került, ahol mindössze 28 évesen, sérülés miatt abbahagyta a futballt.

Tavaly kifejtett véleményét egyébként ma is tartja.

„Otthon az a baj, hogy a klubok komfortzónába helyezik a tizennyolc éves játékosokat, akik nem akarnak továbblépni, nem éri meg nekik pár ezer euróval többért külföldre menni és keményebben dolgozni. Már a fiatalokban sincs meg a kellő motiváció, lassan az NB II-ből nem tudok játékost szerződtetni, mert mindent megkapnak otthon is" - mondta a Beerschot sportigazgatója a Sportrádiónak, hozzátéve, nem jönne haza dolgozni.

„Nagyon sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de a karrierem szempontjából a legrosszabb döntés lenne, ha hazamennék valamelyik klubhoz. Csak akkor merném ezt meglépni, ha valaki száz százalékig mögöttem áll, különben kevés vagyok az árral szemben, mindig a tömeg fog nyerni, mindig valakinek a valakijének lesz igaza. Van ajánlatom Szaúd-Arábiából, Angliából, Belgiumból, Ausztriából. Maradok vagy nem maradok, néhány dologtól függ. Magyarországról nem is kerestek” – fogalmazott Csepregi.

2024-04-16T16:33:42Z dg43tfdfdgfd