HORNER: WOLFFNAK JOBBAN KéNE AGGóDNIA NáLAM, 220 EMBERE IGAZOLT A RED BULLHOZ

A Miami Nagydíj hétvégéje alatt derült ki, hogy több kulcsfontosságú csapattag, köztük a régóta a pozíciójában dolgozó Jonathan Wheatley is a Red Bull ellenfeleinek radarjára került. A McLaren ügyvezetője, Zak Brown például arról beszélt, hogy sok Red Bull-os önéletrajzot látott az utóbbi időben, és szerinte Adrian Newey távozása csak az első dominó volt.

Horner mindezek ellenére azonban egyértelművé tette, hogy nem aggasztják őt a Red Bull kulcsemberei kapcsán felröppent pletykák, és kihangsúlyozta, hogy a Red Bull Powertrains több mint 200 embert csábított át a Mercedes motorrészlegéről.

„Egyáltalán nem aggódom a csapat mélysége és erőssége miatt. Természetesen folyamatosan vannak mozgások az istállók között. Nem tudom, idén hány embert alkalmaztunk mi vagy az RB a McLarentől. A Mercedes esetében pedig 220-an érkeztek a HPP-től [a Mercedes motorrészlege] a Red Bull Powertrainshez.”

„Amikor tehát az emberek elvesztéséről beszélünk, én talán jobban aggódnék a 220 miatt, mint egy-két önéletrajz miatt” – szúrt vissza Horner a McLarennek és a Mercedesnek egyaránt. Szerinte ráadásul egyébként is „elkerülhetetlen”, hogy Brown és Wolff ne a médián keresztül próbálja felkavarni a dolgokat.

„Ez szerintem elkerülhetetlen. A két említett illető szeret sokat beszélni. Én azonban nem akarok belekeveredni ebbe a harcba. Én Toto helyében inkább a saját gondjaimra koncentrálnék.”

A Red Bull eközben pedig ragaszkodik ahhoz, hogy az említett önéletrajzok azért is kerülnek át más csapatokhoz, mert sokaknak lejár a szerződése, ezért ilyenkor mindig igyekeznek puhatolózni másoknál, hátha jobb ajánlatot kapnak. Ami pedig Wheatleyt illeti, nemsokára neki is lejár a kontraktusa, és állítólag régóta szeretne már csapatfőnök lenni, ha adódik számára egy ilyen lehetőség.

Az Autosport/Motorsport.com eközben úgy tudja, hogy bár Newey távozni fog, a bikások a legfontosabb mérnökeiket nem fogják elveszíteni, mivel Enrico Balbo vezető aerodinamikus és Ben Waterhouse vezető teljesítménymérnök is meghosszabbította szerződését a csapattal. Emellett pedig állítólag Pierre Waché technikai igazgató is új, hosszú távú megállapodást írt alá.

2024-05-07T14:50:41Z dg43tfdfdgfd