HORNER MEGNEVEZTE, HOGY MELYIK PILóTáTóL TART A LEGINKáBB

Mint arról már sok szó esett, a 2023-as szezonban egyedül volt képes legyőzni a Red Bullt, hiszen Szingapúrban némi meglepetésre előbb a pole-t szerezte meg, majd magabiztosan vezetve vasárnap a győzelmet is magához ragadta.

Idén eddig hasonló a „recept”, mint tavaly, de a spanyol most már rögtön a harmadik futamon meg tudta verni az egyetlen állva maradt Red Bullt, ezzel pedig Horner szerint a spanyol lépett elő az első számú kihívójukká.

„A Ferrari egy erős csapat” – jelentette ki Horner, mikor a legfőbb riválisukról kérdezték. „Két erős versenyzőjük van. Van egy tisztességes autójuk.  Nehéz napunk volt a futamon, és ők ezt kihasználták. Szóval minden újra szorossá vált. Már csak 21 futam van hátra.”

A 2023-as szezonban Suzukában Charles Leclerc bizonyult az erősebb Ferrari-pilótának, ám úgy látszik, hogy Christian Horner egyelőre sokkal inkább a 2025-ös szezonban egyelőre ülés nélkül álló Carlos Sainztól tart.

„Igen, ismét Carlos Sainz, Carlos az egyetlen pilóta, aki megverte a Red Bullt, így ő tűnik a nemezisünknek” – dicsérte meg egykori juniorját a csapatfőnök. „Suzuka egy nagyszerű pálya. Ez egy olyan pálya, ahol mindig is jól teljesítettünk.”

„Ez a Honda hazai pályája. A versenyzők élvezik és szeretnek itt versenyezni. Szóval igen, alig várjuk, hogy visszatérjünk” – tekintett előre Horner, aki tehát arra számít, hogy a Red Bull ismét a domináns arcát fogja mutatni.

Eközben Toto Wolff már nem is rejtette véka alá, hogy ki az első számú célpontja. A csapatfőnök nyíltan is vállalja, hogy Max Verstappen leigazolására törekszik, amiért hajlandó minden követ megmozgatni.

2024-03-27T19:52:53Z dg43tfdfdgfd