HOPPá! A LA LIGáBóL éS A BAJNOKOK LIGáJáBóL IS KIZáRHATJáK A GIRONáT

Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 20 000 Ft sportfogadás bónusz + 60 ingyen pörgetés vár Rád! Regisztrálj most! (x)

Artem Dobvik átigazolásával kapcsolatban pénzügyi szabálytalanság – egészen pontosan: csalás – gyanúja merült fel.

Amennyiben ez bebizonyosodik, akár a bajnokságból és a Bajnokok Ligájából is kizárhatják a Gironát.

Az FC Barcelona-Girona bajnokin a hazaiak győzelme 2.70, a döntetlen 3.90, a vendégek sikere 2.40-szeres szorzóval fogadható. (x)

Artem Dovbik szenzációs igazolásnak bizonyult a La liga meglepetéscsapata, a Girona számára.

A 26 éves ukrán támadó tavaly nyáron, közel 8 millió euró ellenében érkezett a Dnipro-1-től. A 25-szörös válogatott középcsatár a debütáló szezonjában eddig 34 bajnokin 19 találatot jegyzett a La Ligában. Ennek köszönhetően ő maga a gólkirálynak járó Pichichi-trófea elnyerése felé halad, a katalán kiscsapat pedig öt fordulóval a bajnokság vége előtt a 3. helyen áll és szinte biztosan Bajnokok Ligája-indulónak tekinthető.

Könnyen lehet azonban, hogy hatalmas bajba kerül miatta a kenyéradója.

Az All Football beszámolója szerint Jevgenyij Kuzmin ügyvéd hozta fel azt a vádat, hogy a Girona és a Dnyipro-1 számos szabálytalanságot követett el a tavaly nyári transzfer során. A két egyesület előre eltervezett csalást hajtott végre az ukrajnai adófizetés elkerülése érdekében.

Ha sportjogról beszélünk, a labdarúgó az ügynöke tulajdonában lévő ukrán cég ügyfeleként van bejegyezve. Csak ennek a szervezetnek van joga fogadni az Artem Dovbyk játékjoga után járó kifizetést” – magyarázta Kuzmin, aki szerint azonban a labdarúgó képviselője a cégével azonos nevű jogi személyt regisztrált Észtországban, ami teljesen illegális.

Az ügyvéd azt is megerősítette, hogy hivatalos panaszt fog tenni az ügyben az UEFA-nál.

Biztos vagyok benne, hogy az illetékes testületek kivizsgálják ezeket a jogsértéseket, majd igazságos és megfelelő döntést hoznak. Remélem, hogy az Ukrán Labdarúgó-szövetség odafigyel majd erre az ügyre” – jegyezte meg.

Amennyiben bebizonyosodnak a vádak, az mindkét klubra nézve súlyos következményekkel járhat.

A pénzbüntetés a legenyhébb lehetséges szankció, míg a legszigorúbb – a Girona esetében – a La Ligából és a Bajnokok Ligájából való kizárás lehet.

2024-05-03T13:10:25Z dg43tfdfdgfd