HIáBA SéRüLT LE A VILáGBAJNOK KAPUS, POSZTRIVáLISáNAK REMéNYKEDNI IS FELESLEGES

Fogadj 20-szoros szorzóval a magyar válogatott góljára Törökország ellen, és szerezd meg a 20 ezer forintos bónuszt is! (x)

A német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Julian Nagelsmann továbbra is Manuel Neuerrel tervez első számú kapusként a nyári, hazai rendezésű Európa-bajnokságon, még akkor is, ha a Bayern München hálóőre kisebb sérülése miatt nem léphet pályára a márciusi, Franciaország és Hollandia elleni felkészülési mérkőzéseken.

A 37 esztendős világbajnok korábban hosszú hónapokat hagyott ki lábtörés miatt, most tért volna vissza a Nationalelf kapujába, de így már csak június elején, az kontinenstorna előtti utolsó tesztmeccseken teheti ezt meg.

A Franciaország-Németország felkészülési mérkőzésen a hazaiak győzelme 1.88, a döntetlen 3.80, a vendégek sikere 4.10-szeres szorzóval fogadható. (x)

„Meghoztunk egy döntést. Neuer fogja védeni a kapunkat az Eb-n, ez nem változott. Csak egy kis izomsérülése van, ami pár nap alatt rendbe jön, tehát nem változtatok a döntésemen” – mondta Julian Nagelsmann a Franciaország elleni meccset felvezető sajtótájékoztatón az Eurosport beszámolója szerint.

A 37 éves Neuernek szombaton, Lyonban kellett volna visszatérnie a német válogatott kapujába, amit azóta nem védett, hogy nem sokkal a 2022-es katari világbajnokság után síbalesetben súlyos lábtörést szenvedett.

Klubjában 350 nap kihagyás után tavaly októberben lépett újra pályára a 117-szeres válogatott, világbajnok kapus, akinek a combjában azonban kisebb izomszakadás keletkezett, ezért szerdán elhagyta a nemzeti csapat edzőtáborát.

A szombati, valamint a három nappal későbbi, hollandok elleni frankfurti felkészülési mérkőzésen így az FC Barcelona alkalmazásában álló Marc-André ter Stegen áll majd a gólvonalon.

Istennek hála, két világklasszis kapusunk van. Marcnak most megvan az esélye, hogy ott legyen” – mondta Nagelsmann a 31 esztendős játékosról, aki Neuer mögött második számú hálóőrként vár egy újabb nagy tornát.

Ami a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében is érdekelt Bayern München alapemberét illeti: az első diagnózis szerint várhatóan két hétig lesz harcképtelen. A 2014-es világbajnok már csak június elején, Ukrajna és Görögország ellen, az Európa-bajnokság előtti utolsó tesztmérkőzéseken állhat újra a német válogatott kapujába.

A németországi kontinenstornán a magyarok és a németek június 19-én találkoznak Stuttgartban. A csoportban érdekelt még a skót és a svájci együttes is.

2024-03-22T20:39:11Z dg43tfdfdgfd