HIáBA A JOBB MERíTéS, WILLI ORBáN NéLKüL MéG MINDIG NEHéZ A MAGYAR VáLOGATOTT DOLGA

Tizenháromról a tizennégyre lépett a magyar labdarúgó-válogatott kedd este – már ami a veretlenül megvívott mérkőzéseket illeti. A márciusi felkészülési meccseket két győzelemmel hozta le Marco Rossi csapata. De miben lépett előre a csapat az Európa-bajnoki selejtezőkhöz képest? Önáltatás, hogy jól működött a Willi Orbán nélküli védelem? És miről is szól az a funkcionalista futballforradalom, amiről a magyar válogatottal kapcsolatban is egyre többet hallunk?

Az Index Sportcast aktuális epizódjában Borbély Imrével, az Xfb Analytics adatelemzőjével és Borbély Lászlóval, az Index sportújságírójával elemeztük a Magyarország–Törökország- és a Magyarország–Koszovó-meccseken tapasztaltakat.

Az adásban beszélgetünk arról...

  • Valóban olyan nagy kérdés-e, hogy Dibusz Dénes vagy Gulácsi Péter legyen a válogatott első számú kapusa? Milyen érvek szólnak egyik és másik mellett?
  • Mennyire meghatározó Schäfer András visszatérése és jó formája a válogatott játékában, és hogyan befolyásolja a többi között Szoboszlai Dominik szerepét.
  • Most akkor Szoboszlai tényleg az új Andrea Pirlo lehet? Mi a fenét keresett a Liverpool középpályása a magyar válogatott védelmének tengelyében, aztán pedig jobb szélén újra meg újra? 
  • Pep Guardiola pozíciós játékáról rengeteget beszéltünk az elmúlt évtizedben, de mi is a funkcionalista megközelítés, az a nagy stíluscsalád, ami egyre nagyobb teret nyer a futballpályán és a szaksajtó elemzéseiben is? Mit látunk ebből a magyar válogatott mérkőzésein, honnan jön ez az irány és hová vezethet a folyamat? 
  • Dárdai Márton bemutatkozása tanári volt vagy sem?
  • A 23 fős Eb-keretben találnánk-e még helyet Fiola Attilának, és ha Marco Rossi találni akar, úgy ki lehet a rutinos fehérvári védő felépülésének kárvallottja? 

Az Index Sportcast elérhető az Apple Podcasten és Spotifyon is, a korábbi adásokatide kattintva hallgathatja vissza.

(Borítókép: Szoboszlai Dominik a magyar labdarúgó-válogatott kedd esti mérkőzésén 2024. március 27-én. Fotó: Papajcsik Péter / Index )

2024-03-28T05:21:38Z dg43tfdfdgfd