HIVATALOS: TáVOZIK A MAGYAR VáLOGATOTT SZöVETSéGI KAPITáNYA!

Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 20 000 Ft sportfogadás bónusz + 60 ingyen pörgetés vár Rád! Regisztrálj most! (x)

Margret Kratz és a szövetség közös megegyezéssel megszünteti a szakvezető szerződését - írta meg vasárnap kora délután a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapja. Az egykori német válogatott labdarúgó, Marozsán Dzsenifer és Nadine Kessler korábbi edzője, a német utánpótlás-nevelésben és edzőképzésben is elismert Margret Kratz 2021 áprilisa óta vezette a magyar női válogatott munkáját.

Az MTK-Kisvárda bajnokin a hazaiak győzelme 2.14, a döntetlen 3.55, a vendégek sikere 3.45-szörös szorzóval fogadható. (x)

Irányítása alatt a magyar női A-válogatott az elmúlt három évben új szintre lépett, a reálisan indokolható vereségek mellett számos értékes győzelmet aratott, és közelebb került a nemzetközi elithez: a Nemzetek Ligája B-diviziójában a második helyen végzett, de a rájátszásban két vereséget szenvedett az európai elithez tartozó Belgiumtól.

A fejlődést a pályán elért eredmények mellett jelzi az is, hogy a játékosok mentalitása pozitív irányba változott. Az erős fiatalítási folyamat is sikeres volt. Nem véletlen, hogy jelenleg 14 válogatott játékos játszik külföldön, és néhányan már európai topcsapatokhoz szerződtek. Munkáját nagyban segítette a női akadémiákon megindult fejlődési folyamat.

"Boldog és elégedett vagyok, hogy három évvel ezelőtt elvállaltam ezt a feladatot. Sok jó embert ismerhetem meg itt, és remélhetőleg sok tudást át tudtam adni, miközben én is sokat tanulhattam Magyarországtól és a szövetségtől - idézi a szövetség honlapja a szakembert. - Azt gondolom, hogy pontosan itt az ideje a távozásnak, hiszen egy nagyszerű, stabil és mentálisan erős csapatot hagyok magam mögött. Nagyszerű dolgokat értünk el együtt, és a csapat az elmúlt három évben jól láthatóan előrelépett. Természetesen figyelemmel fogom kísérni a magyar csapat teljesítményét, és szurkolok, hogy jól szerepeljen az Európa-bajnoki selejtezőkön."

2024-03-17T15:11:31Z dg43tfdfdgfd