HIVATALOS KöZLEMéNYBEN REAGáLT AZ ÚJPEST A MéSZöLY-üGYRE

Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 20 000 Ft sportfogadás bónusz + 60 ingyen pörgetés vár Rád! Regisztrálj most! (x)

Mint ismert, az MLSZ bejelentette, hogy enyhíti Mészöly Géza korábbi eltiltását. Az új döntés értelmében a labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest vezetőedzője már a Puskás Akadémia elleni pénteki (mai) bajnokin ott ülhet a kispadon. A bejelentésre a klubközleményben reagált.

A Puskás Akadémia-Újpest bajnokin a hazaiak győzelme 1.62, a döntetlen 4.20, a vendégek sikere 5.60-szoros szorzóval fogadható. (x)

A közleményben az olvasható, hogy az MLSZ Fellebbviteli Bizottságának döntését az Újpest elfogadja, és a maga részéről lezártnak tekinti az ügyet. A klub megerősítette, hogy Mészöly már a kispadról irányíthat a Puskás Akadémia ellen.

Kiállok az emberi egyenlőség mellett és elítélem a megkülönböztetés minden formáját. Az elővigyázatlan szóhasználatom miatt elnézést kérek mindenkitől, akit ezzel a szóval esetleg megbántottam” – mondta az Újpest trénere.

Mint ismert, a fegyelmi bizottság múlt csütörtökön egy plusz két hónapos eltiltást szabott ki a szakemberre, aki a debütáló mérkőzése utáni sajtótájékoztatón tett „rasszista tartalmú” nyilatkozatot. A tréner három hónapos büntetéséből csak az elsőt kellett volna letöltenie, mert a testület fél évre felfüggesztette a második és harmadik hónap végrehajtását.

A bennmaradásért küzdő Újpest fellebbezett.

Az ügy azonban továbbra is témát szolgáltatott a futballszurkolóknak, még Orbán Viktor miniszterelnök figyelmét is felkeltették a történések.

Je suis Mészöly! (Mészöly vagyok!)” – írta az oldal „No Géza, No Party” feliratú fotójához Orbán, kifejezve szolidaritását az Újpest vezetőedzőjével.

Pár nappal később egy interjúban Csányi Sándor, az MLSZ elnöke elmondta, nem a kormányfő az egyetlen, aki szigorúnak tartja Mészöly Géza eltiltását, ő is erősnek érezte, de az az igazság, hogy ez volt a legenyhébb adható szankció szerinte.

Ma derült ki, hogy enyhítettek az ítéleten, így Mészölyt öt tétmérkőzésre tiltották el, de ebből három végrehajtását felfüggesztették. Mivel az éppen egy hónapja kinevezett vezetőedző egy-egy bajnoki és kupatalálkozót már kihagyott, így a Felcsúton 20 órakor kezdődő meccsen ismét a kispadon ülhet. Mészölynek mellékbüntetésként 500 ezer forintot kell kifizetnie.

A Diósgyőr ellen február 11-én 2–1-re megnyert bajnoki találkozót követően Mészöly az általa becserélt Franklin Sasere dicsérete közben sértő jelzőt használt a nigériai játékos bőrszínére vonatkozóan:

…kellettek a beszálló játékosok is, itt most például Franklinre gondolok. Hát nem szerettem én se játszani egy ilyen nagydarab feka ellen, aki megtartja és megcsúsztatja a labdákat”.

2024-03-08T18:02:52Z dg43tfdfdgfd