HAMILTON MéG NEM éREZTE ILYEN ROSSZUL MAGáT A MERCEDES W15-BEN

Miután a csapat változtatott az autón az autón a dzsiddai versenyt követően, az első szabadedzés elején a hétszeres világbajnok azt mondta, még sosem érezte ilyen jónak az autót. Azonban miután módosítottak a beállításokon, az állítása szerint „egyre rosszabb” lett és a második gyakorláson „a legkevésbé magabiztosnak” érezte magát, mióta használja. A 18. helyen végzett.

„Nyilván nem vagyok valami jól. Szerintem már jó ideje nem volt ilyen rossz edzésünk. Az első szabadedzés elég jó volt általában véve, az első köreinken a legjobb volt a kocsi, mióta vezetem. Onnan egyre rosszabb lett, a második szabadedzésre pedig nagyobb változásokat eszközöltünk és nagyon kemény volt.”

Arra a kérdésre, hogy van valami biztató jel, Hamilton úgy felelt: „Hát, ezután az edzés után ennyire még sosem voltam bizalmatlan ebben az autóban. De az első edzésen abból a pár körből le tudunk vonni pozitívumokat.”

Hamilton csapattársának, George Russellnek jobb napja volt, az első edzésen harmadik, a másodikon hatodik lett: „Elég jól éreztem magam már az elejétől. Kicsit átalakult az autó Szaúd-Arábia és Bahrein óta, igyekszünk jobban megérteni. Minden egyes kör értékes, mindből tanulhatunk, próbáljuk megkeresni az arany középutat.”

„Most a csapaton a sor a gyárban, hogy dolgozzanak a szimulátoron, mert még mindig kell találnunk teljesítményt. Meglátjuk, mit hoz a holnap, egy jó alvás után általában mindig máshogy látja a dolgokat az ember” – mondta Russell, hozzátéve, nem volt teljesen tiszta a napja:

„Feszegetjük a határokat és ilyenkor becsúszik néhány necces pillanat, de végül mindent kézben tartottunk. Elég szoros volt a dolog egyébként, az első edzésen vagy tíz autó volt két tizeden belül, azt hiszem. A másodikon már szétcsúszott a mezőny. A végén egy nagyon jó körön voltam, de az utolsó két kanyarban volt egy kis problémám.”

„A legutolsó körömön vagy két-három tizedet javíthattam volna, de a 12-es kanyar kijáratánál megtörtem az első szárnyat és az utolsó kanyarokban le is tértem a pályáról, nem csúsztam ki, de rengeteg időt veszítettem. Azt hiszem, harmadik lehettem volna, szóval elég erős volt mindkét edzés.”

A melbourne-i második szabadedzés összefoglalóját itt olvashatjátok.

Nézd meg: Videón az első körök a 2024-es Aston Martinnal

2024-03-22T12:10:41Z dg43tfdfdgfd