HAMILTON HúZTA KI AZ AUTóBóL OLIVER BEARMANT AZ F1-ES DEBüTáLáSA UTáN

A Ferrari-junior Oliver Bearman, aki csütörtökön még az F2-ben szerzett pole-t, a pénteki FP3 előtt hívta be a csapat a vakbélgyulladás miatt műtétre szoruló Carlos Sainz Jr. helyére. Bearman rögtön lenyűgözően teljesített az első szabadedzésén, majd a 11. helyre kvalifikálta magát.

A 18 éves pilóta ezt követően remek versenyt teljesített, és a hetedik helyen ért célba a Szaúdi Nagydíjon. A debütálása után Hamilton, Russell és Norris is odament hozzá gratulálni a parc fermében, míg átmeneti csapattársa, Charles Leclerc is méltatta a fiatal versenyző teljesítményét.

Nézd meg: Bemutatkozott a Ferrari 2024-es F1-es autója

Bearman a Szaúdi Nagydíj után azt mondta, hogy Hamiltonnak kellett kisegítenie őt az autójából, miután az F1 egyik legnehezebb pályáján versenyzett, és nagyra értékelte azt az elismerést, amit több pilótától is kapott:

„Úgy nőttem fel, hogy ezeket a srácokat néztem, és jó volt velük együtt versenyezni. Öröm számomra, hogy elismerően beszéltek rólam. Lewis gyakorlatilag kihúzott az autóból, mert küszködtem.”

„Nagyon fizikális verseny volt. Egy ilyen futamon – ami a szezon egyik legalacsonyabb lejtmenetű pályája az egyik legnagyobb oldalirányú G-erőkkel – nagyjából 50 időmérős kört teszel meg.”

Még több F1 hír:Toto Wolff: Nagyon szívesen leigazolnám Max Verstappent!

A brit a Ferrari tartalékversenyzőjeként kellően felkészült volt ahhoz, hogy rövid időn belül beugorjon – tavaly privát teszten hajthatta meg a 2021-es Ferrarit, emellett két FP1-en részt vehetett a Haas csapatával tavaly, ahol lenyűgözte az amerikai istállót.

Ami azonban a paddockot a legjobban lenyűgözte, az a nyugodt és higgadt viselkedése volt. A heves rajt és az első körös közelharc során sem törte össze magát, és a második etapban a kemény gumikon megtalálta a megfelelő ritmust, és tartotta a lépést az előtte haladó versenyzőkkel.

Amikor megkérdezték tőle, hogy ideges volt-e a rajtnál, így válaszolt: „Őszintén szólva, meglepő módon olyan érzés volt, mint bármelyik másik verseny. A procedúra egy kicsit más, mint az F2-es futamok rajtjánál, de amint kialudtak a lámpák, arra koncentráltam, ami körülöttem van.”

„Szerencsére az F4-es rádióüzenetek nem sugározták, az F3-ban egy kicsit dühösebb voltam, és az évek során megtanultam, hogy ez nem ad hozzá a teljesítményemhez. Bármi is történt, próbáltam nyugodt maradni, különösen egy ilyen helyzetben. Tudtuk, hogy a verseny a mi irányunkba fog jönni, ezért nyugodt maradtam.”

Eközben az RB az FIA elé viheti Magnussen ügyét, míg kiderült, miért nem kapott büntetést Norris.

Nézd meg: Videón az első körök a 2024-es Aston Martinnal

2024-03-10T14:10:28Z dg43tfdfdgfd