HAJDú B. ISTVáNT MEGMűTöTTéK, NEM KöZVETíT A LABDARúGó-EURóPA-BAJNOKSáGON

A Prima Primissima díjas sportújságíró, Hajdú B. István hangját biztosan nem hallhatja majd a hazai futballközönség a nyáron megrendezésre kerülő, magyar válogatottat is érintő Európa-bajnokságon, ugyanis betegség miatt nem közvetít a kontinensviadalon.

Az 54 éves magyar kommentátor a Sportálnak elmondta: márciusban két hetet kórházban töltött, azonban nem árulta el, hogy pontosan milyen betegség miatt szorult műtéti beavatkozásra. Azt viszont kiemelte, hogy a néhány évvel ezelőtti szívinfarktusához nincs köze.

Annyit elmondhatok, hogy két és fél hétig voltam kórházban. Megműtöttek, és immár otthon lábadozom. A betegségem, amelyről nem szeretnék többet mondani, számomra is váratlanul jött. Egy vizsgálat után közölték velem az orvosok, hogy elkerülhetetlen az operáció. Hosszú folyamat ez, amelyet végig kell csinálnom. Annyit elárulhatok, hogy az orvosi beavatkozásnak, a betegségemnek nincs köze a korábbi infarktusomhoz. Nem a szívemmel van a baj

– mondta Hajdú B. István.

Hozzátette: tudta, hogy nem lehet sokáig elhallgatni a történteket, de nem szeretne nagy sajtóvisszhangot maga körül, és pihenésre, illetve a mihamarabbi visszatérésre koncentrál a következő hónapokban. 

„Március 9-én még közvetítettem, s a tervek szerint legközelebb talán nyáron, a párizsi olimpiára lehetek újra olyan állapotban, hogy mikrofon mögé ülhetek. Jelenleg az a legfontosabb, hogy pihenjek és erősödjek” – zárta gondolatát Hajdú B. István.

Európa-bajnokság 2024, az A csoport teljes programja:

1. forduló

  • június 14., München, 21.00: Németország–Skócia
  • június 15., Köln, 15.00: Magyarország–Svájc

2. forduló

  • június 19., Stuttgart, 18.00: Németország–Magyarország
  • június 19., Köln, 21.00: Skócia–Svájc

3. forduló

  • június 23., Stuttgart, 21.00: Skócia–Magyarország
  • június 23., Frankfurt, 21.00: Svájc–Németország

2024-04-05T09:20:21Z dg43tfdfdgfd