HAAS: „SPORTSZERűTLEN” VERSENYZéS? EZ „KOMPLETT BAROMSáG”

Kevin Magnussen dzsiddai futama már jóformán akkor véget ért, amikor tíz másodperces időbüntetés kapott Alex Albon leszorításáért. Ezt követően aztán Juki Cunodát a pályán kívül előzte meg, amiért egy újabb tíz másodperces büntetést varrtak a nyakába.

Mivel az esélyei a pontszerzésre ekkor már teljes egészében elúsztak, így a csapat arra kérte őt, hogy a lehető legjobban lassítsa le a mögötte lévőket, ezzel egérutat adva csapattársának, Nico Hülkenbergnek egy ingyen kerékcseréhez. A taktika végül pedig bejött, hiszen a német jó pozícióba tért vissza a kiállását követően, és el tudta hozni a tizedik helyért járó egy pontot.

A futamot követően az RB csapata „sportszerűtlennek” titulálta a Haas stratégiáját, miközben Albon, aki maga is a feltartott pilóták között volt, „pimasznak” nevezte Magnussen Cunoda elleni előzését, és attól tart, hogy a jövőben többen alkalmazhatnak majd hasonló manővereket.

Komacu ennek kapcsán most elismerte, hogy a csapat nem volt tudatában annak, hogy Magnussen a pályáról letérve előzte meg a japán versenyzőt, máskülönben arra kérték volna pilótájukat, hogy adja vissza a pozíciót. „Elfogadom a kritikát” – mondta Komacu a Motorsport.com-nak, amikor a történtekről kérdezték.

„A kritika az, hogy mi csapatként nem voltunk tudatában annak, hogy Kevin a pálya elhagyásával előzte meg Cunodát. Ezt akkor nem tudtuk. Ezt tehát teljes mértékben elfogadom, mert rögtön tudnunk kellett volna. Kevinnek pedig magától vissza kellett volna adni a pozíciót. Ha viszont nem ez történik, akkor a mi felelősségünk lett volna szólni neki.”

„Ebben az esetben pedig nem lenne semmilyen vita, mert amúgy is megelőztük volna Cunodát, hiszen gyorsabbak voltunk.” A csapatfőnök ugyanakkor nem érez bűnbánatot amiatt, ahogy Magnussen maga mögött tartotta a mezőnyt, ezzel segítve Hülkenbergnek.

„Azon a ponton már volt egy tíz másodperces büntetésünk, így tisztában voltunk vele, hogy Kevin nem fog pontot szerezni. Ezért lassított le mindenkit, hogy Nico így pontot szerezhessen. Ezen taktika miatt pedig nem fogok bocsánatot kérni. A különbség létrehozása szokványos dolog. Vagy ha nem is szokványos, akkor ez a kézenfekvő dolog, mert ha nem teszed meg, akkor nem végzed megfelelően a munkád” – érvelt Komacu.

„Világos volt, mit kell tennünk. Egyedül Nicóval volt csak esélyünk. Szóval minden csapat ugyanezt tette volna. Ha pedig valaki azzal jön, hogy nem, nem, ez sportszerűtlen – az komplett baromság.”

A csapatfőnök végül még hozzátette, a történtek után több emberük fog majd dolgozni a futamok során a Banburyben található központjukban, és az ő feladatuk az lesz, hogy folyamatosan figyeljék a versenyzőik belső kamerás felvételeit, miközben hallgatják az ellenfelek rádiózását.

Ennek célja, hogy amennyiben legközelebb hasonló eset történik és valakit a pályán kívül előznek meg, akkor rögtön tudjanak szólni a pilótájuknak, hogy adja vissza a pozíciót. Ez Dzsiddában nem történt meg, a jövőben viszont fokozottan odafigyelnek majd rá.

Eközben érdekes sajtóhír látott napvilágot Valtteri Bottas kapcsán. A finn a pályán kívül minden eddiginél jobb formában van, de a pályán nem jön a teljesítmény, ami miatt állítólag veszélyben van a jövője.

Nézd meg: Videón az első körök a 2024-es Aston Martinnal

2024-03-21T12:53:33Z dg43tfdfdgfd