F1.COM: 1 TIZED LEHET A FERRARI HáTRáNYA, CSAK öTöDIK ERő A MERCEDES

Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a vártnál érdekesebben alakult a két pénteki edzés Melbourne-ben, ahol sok megcsúszást és kisebb-nagyobb hibákat is láthattunk – többek között a Red Bull sem találja még az optimális beállításokat.

Az F1.com szokás szerint elkészítette a szimulációját, amelyből az olvasható ki, hogy az egykörös tempó tekintetében a Ferrari fél tizeddel a Red Bull előtt lehet, az Aston és a McLaren pedig nagy harcban lehet a harmadik legerősebb csapat „címért.”

Még több F1 hír:Íme, legfrissebb technikai galériánk a Forma-1 Ausztrál Nagydíjáról!

A Mercedes ezúttal távolabb van a top 4-től, a középmezőny vezető ereje az RB, a leggyengébb időmérős csapata pedig relatíve nagy lemaradással az Alpine lehet.

F1.com simulation

Fotót készítette: Formula 1

A versenytempó tekintetében pedig ismét a Red Bull lehet az élen, azonban ezúttal csak 1,4 tizedet verhetnek körönként a Ferrarira, a McLaren lemaradása 2, az Astoné pedig bő 3 tized lehet.

A vasárnapi napot sem várhatja nagy reményekkel a Mercedes a szimuláció szerint, a középmezőnyben pedig nagy csata lehet az RB, a Haas és a Williams között. A sort itt is a Sauber és az Alpine zárja az F1.com szerint.

F1.com simulation

Fotót készítette: Formula 1

Eközben a második szabadedzés összefoglalója itt érhető el, míg Newey egy rivális csapattal tárgyalhat.

Nézd meg: Videón az első körök a 2024-es Aston Martinnal

2024-03-22T14:56:01Z dg43tfdfdgfd