EZéRT LEHETETT GYORSABB A MCLAREN VASáRNAP, MINT A SPRINTEN

A McLaren versenyzője, Lando Norris a szombat délelőtti, 19 körös sprinten az élről indulhatott, de a rajtnál letért a pályáról és a hetedik helyig csúszott vissza, végül Fernando Alonso kiesése miatt a hatodik lett, csapattársa, Oscar Piastri előtt, de a két Ferrari mögött.

Versenytempójuk ekkor a Ferrarihoz képest elmaradt – ahogy várták -, de vasárnap teljesen megváltoztak a dolgok, Norris ugyanis a két Red Bull között a második lett, míg Carlos Sainz és Charles Leclerc lemaradtak a dobogóról. Akkor Norris azt mondta, „semmi sem utalt rá”, hogy javult volna az autó, de a csapatfőnök, Stella szerint lehet magyarázat a jelenségre:

„Az igazat megvallva, a sprinten nem láttuk, hogy a versenytempónk alapján a Ferrari előtt kellett volna végeznünk, szóval azt kaptuk, amit előzetesen vártunk. Emiatt kicsit meglepetés, elsősorban a versenytempónk. Azt tudjuk, hogy új lágyakon erősek vagyunk, egy körön jó munkát tudunk végezni, de amikor ezeket egymás után kéne rakni, veszítünk a teljesítményünkből.”

„Szerintem valahogy az aszfalt és a hidegebb idő, az, hogy nem sütött a nap, segített a hátsó gumikat kézben tartani, emiatt pedig, ahogy az időmérőn is, építhettünk az autó erősségeire. A hátsó tengelyen nem volt kifejezett túlmelegedés. Miközben, ha a sprintet nézzük, ott azért volt némi túlmelegedés és a Ferrari jobban tudott teljesíteni.”

2024-04-24T16:15:29Z dg43tfdfdgfd