„EZ A FELJUTáSBA KERüL?” BűNBAKKá VáLT A MAGYAR VáLOGATOTT CSATáR

Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 20 000 Ft sportfogadás bónusz + 60 ingyen pörgetés vár Rád! Regisztrálj most! (x)

Németh András, a Hamburg magyar válogatott csatára a mostani idényben csak másodszor lépett pályára kezdőként, összességében jól játszott, de két nagy helyzetet is kihagyott a Fürth elleni 1–1-re végződő vasárnapi német másodosztályú bajnokin.

Meg is kapta érte a magáét…

A Hamburger SV-1. FC Kaiserslautern német másodosztályú bajnoki mérkőzésen a hazaiak győzelme 1.60, a döntetlen 4.35, a vendégek sikere 4.75-szörös szorzóval fogadható. (x)

A Sportál beszámolójában emlékeztetett, hogy Németh András a Bundesliga 2. jelenleg futó kiírásában 22-szer lépett pályára a Hamburg színeiben, de játékpercei a 300 percet sem érték el. A házi gólkirály, Robert Glatzel hiányában azonban kezdőként kapta meg a bizalmat a Fürth elleni vasárnapi meccsen.

A 21 éves csatár összességében nem teljesített rosszul, a Fotmob 7-es értékelést adott neki, ám a német sajtó egy része mégis őt hibáztatja az elbukott pontok miatt.

A Tag24 azt írta a magyar játékosról:

„Ez lehetett volna az ő meccse, de inkább tragikus figura lett, mint hős.”

A regionális hírportál megjegyezte, Németh az első játékrészben nagyon bátran játszott, a kemény párharcoktól sem riadt vissza, ám a kapu előtt ekkor még veszélytelen volt.

A második félidőben aztán könnyedén mennybe mehetett volna, de nem sikerült kihasználnia a nagy helyzeteit. Előbb a 48. percben, 0–0-s állásnál ugrott ki két védő között Németh, akinek a 16-oson belüli, léc alá tartó lövését nagy bravúrral védte a kapus.

A 70. percben, egygólos vezetésnél pedig könnyedén eldönthette volna a meccset, ám az előzőnél is nagyobb ziccert hibázott el szemben a kapussal, nyolc méterről. Hét perccel később a Fürth egyenlített és pontokat mentett.

Négyszer-ötször egyedül állunk a kapussal szemben, de nem lövünk gólt. Ez nagyon bosszantó. Németh nagyon jól dolgozott a védők ellen, kihajtotta magát. Volt két helyzete, de kihagyta őket, ez hozzátartozik egy fiatal játékos fejlődéséhez. Természetesen örültünk volna, ha gólt szerez” – mondta a hamburgiak vezetőedzője, Steffen Baumgart a mérkőzés után.

A Hamburger Abendblatt nevű lap viszont nem kímélte a magyar játékost, utalva az egyik kihagyott helyzetére, ezt írta a címében:

Ez a hiba a HSV feljutásába kerül?”

A cikkben pedig arról írtak:

A tehetséges csatár került be a kezdő tizenegybe a gólvágó Glatzel helyére, teljesítménye azonban sok kérdőjelet és gyenge statisztikát hagyott maga után”.

A lap azért erősen túlzott: 76 perc alatt két kaput eltaláló lövés, 88 százalékos passzpontosság, két kialakított helyzet, 21 labdaérintés, ebből 11 az ellenfél 16-osán belül, három sikeres csel, három megnyert párharc állt Németh András neve mellett.

Emellett a Hamburgnak még minden esélye megvan a feljutásra, hiszen hét fordulóval a bajnokság vége előtt negyedik a tabellán, egy ponttal lemaradva az osztályozót érő harmadik, illetve héttel a már közvetlen feljutást érő második helytől.

2024-04-02T13:24:12Z dg43tfdfdgfd