ELUTASíTOTTáK A PREMIER LEAGUE-CSAPAT FELLEBBEZéSéT, NEM KAPJA VISSZA ELVETT PONTJAIT

Az angol labdarúgó-élvonalban (Premier League) szereplő Nottingham Forest nem járt sikerrel, egyúttal a liga elutasította fellebbezését, így továbbra is érvényben marad négypontos levonása, amelyet a pénzügyi fenntarthatóságra vonatkozó szabályok megsértése miatt kapott.

A bajnokságban jelenleg 17. helyezett Nottinghamet még márciusban sújtották négypontos levonásssal, amely ellen rögtön benyújtotta a klub fellebbezését. A Forest még a 2022–2023-as idényben nem felelt meg a pénzügyi fenntarthatóságra vonatkozó szabályoknak, veszteségei 34,5 millió fonttal átlépték a megengedett határt. 

A klub ezt követően kérte, hogy csökkentsék büntetését, mivel Brennan Johnsont két hónappal a 2023-as pénzügyi év lejárta után értékesítette el a Tottenhamnek, de ez az indoklás sem volt elegendő arra, hogy enyhítsék, vagy eltöröljék a pontlevonást. 

A Premier League elutasította a fellebbezést, a négypontos büntetés érvényben marad, így a Nottingham továbbra is a tabella 17. helyén áll, még éppen nem kieső pozícióban. Előnye mindössze három pont két fordulóval a bajnokság vége előtt. A Forest az utolsó mérkőzésein előbb a Chelsea-t fogadja, majd a Burnley vendége lesz.  

2024-05-07T13:31:17Z dg43tfdfdgfd