ELHALASZTJáK A NYáRI MOTOGP-FORDULóT, DE MI A HELYZET A TARTALéKOS MAGYAR PáLYáVAL?

A MotoGP eredetileg Kazahsztánban, az ország legnagyobb városa, Almaty közelében található új Sokol International Racetrack-en futott volna tavaly, a bővülő versenynaptár részeként. Mivel azonban a pálya akkor még nem állt készen a július 9-i időpontra, az eseményt törölték, és nem pótolták be 2023-ban.

A 2024-es versenynaptárba a június 14-16-i hétvégére írták be, május 3-án, pénteken azonban a MotoGP bejelentette, hogy a Kazah Nagydíjat el kellett halasztani a régiót az elmúlt hetekben sújtó árvíz miatt, de a Dorna Sports reméli, hogy még idén megrendezhetik a futamot.

A 2024-es MotoGP-naptár másik kérdőjele az Indiai Nagydíj jövője, amelyet tavaly rendeztek meg először. Jelenleg még nem árusítanak jegyeket a versenyre - bár ez tavaly csak a fordulóhoz közelebbi időpontban történt meg.

A MotoGP már kénytelen volt lemondani egy 2024-es futamot, mivel a kormányzati kiadáscsökkentések miatt nem lehetett megrendezni az áprilisi Argentin Nagydíjat.

A MotoGP az eredeti naptár bejelentésekor megerősítette, hogy a magyarországi Balaton Park tartalékhelyszínként fog működni, a homologizáció függvényében.

Mivel azonban az év második felében ilyen szoros a menetrend, a sorozat számára nehéz lesz akár Kazahsztánt átütemezni, akár helyettesítő helyszínt beiktatni, így valószínűtlennek tűnik, hogy még idén ellátogasson a MotoGP Magyarországra.

Eközben Verstappen azt mondja, a 250 millió eurós ajánlat sem lenne elég, míg váratlan döntést hozott a Sauber a nehéz szezonkezdet után.

2024-05-03T10:04:59Z dg43tfdfdgfd