EGYRE TöBB A PANASZ: JéGPáLYA LETT A GYEPBőL AZ EURóPA-BAJNOKSáG EGYIK STADIONJáBAN

A nyári labdarúgó-Európa-bajnokság egyik helyszínén, Frankfurtban egyre több a panasz a stadion gyepszőnyegének állapota miatt. Legutóbb a német válogatott Hollandiát fogadta a Deutsche Bank Park Stadionban felkészülési mérkőzésen, de többen panaszkodtak a pálya nem megfelelő állapota miatt.

Az Európa-bajnokság házigazdája, a német labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 2–1-re győzte le Hollandiát, de a találkozó helyszínéül szolgáló frankfurti stadion, illetve gyepszőnyegének állapota bőven hagyott kívánnivalót maga után. Ezt Julian Nagelsmann, a német válogatott szövetségi kapitánya is megemlítette a mérkőzés utáni nyilatkozatában. 

A találkozót megelőzően egyébként nem tűnt olyan rossz állapotúnak a gyepszőnyeg minősége, de a német szövetség ragaszkodott hozzá, hogy 15 percig locsolják a pályát.

ENNEK KÖSZÖNHETŐEN A GYEPBŐL JÉGPÁLYA LETT.

A mérkőzés alatt több holland játékos elvesztette egyensúlyát, valamint a németek részéről Jamal Musiala és Kai Havertznek adódott a legtöbb gondja egyensúlya megtartásával. 

A frankfurti stadion illetékesei a helyzet kapcsán elmondták, az Európa-bajnokságig már nem változtatnak a gyepen, mivel úgy vélik, nagyszerű füvük lesz májusban és júniusban, mivel mindig is az volt. 

A frankfurti Deutsche Bank Park gyepszőnyegének megviselt állapota még tavaly ősszel kezdődött, amikor két amerikaifutball-mérkőzést rendeztek a létesítményben. A későbbi bajnokcsapat Kansas City Chiefs olyan mértékben megrongálta a stadion új hibrid gyepét, hogy elkerülhetetlen volt a változás, és új, természetes gyepet raktak a helyére. 

A rendkívüli esőzések miatt viszont a mostani gyepszőnyeg minősége is egyre rosszabb, télen az alig beültetett gyep hetekig víz alatt volt. Az Eintracht Frankfurt viszont már hétvégén újra pályára lép a stadionban, a vendégcsapat pedig a Schäfer Andrást is foglalkoztató Union Berlin lesz. 

2024-03-27T12:50:01Z dg43tfdfdgfd