"EGY FECSKE NEM CSINáL NYARAT" - NéMILEG HűTöTTE A KEDéLYEKET MARKO CUNODáVAL KAPCSOLATBAN

Az RB pilótája, Cunoda áttörte a Forma-1 első és utolsó öt csapata közötti határt, miután az időmérőn mindkét Aston Martint és Lewis Hamiltont is megverte, így a nyolcadik helyről indulhatott, a másik Mercedes-pilóta, George Russell mellől.

A japán versenyző nem tudta feltartani a gyorsabb Astonokat, Max Verstappen és George Russell kiesése miatt azonban a nyolcadik maradt a leintésre, Fernando Alonso büntetésével pedig a hetedik helyre lépett. Bár eleinte nagyon dicsérte, a Motorsport.com kérdésére Marko kicsit óvatosabb volt Cunoda Red Bullos esélyeit illetően: „Ahogy mondani szokták, egy fecske nem csinál nyarat. Még javulnia kell ahhoz, hogy szóba kerüljön a neve.”

A konstruktőrök között a hatodik helyért folyó csatában a Haast átugró RB csapatfőnöke, Laurent Mekies hozzátette: „Júki gyors és jól kézben tartott versenyt fejezett be az egész középmezőny élén, idei első pontjainkat szerezve. Egész hétvégén egy félrelépése nem volt, nyugodtan és elszántan, egyre gyorsabb volt.”

Cunoda úgy érezte, a 2024-es autója sokkal stabilabb, mint a tavalyi gép volt, így könnyebb tiszta hétvégéket összeraknia: „Minden versenyen úgy érzem, mintha nulláról kezdenék, mindenhol kicsit máshogy teljesítünk, de igazából a jó dolog az, hogy az autó elég egyenletes ettől eltekintve, az előző idényben nem volt az, akkor kicsit hullámvasút jellege volt, ez az egyik erőssége.”

„Az utolsó két futam kifejezetten frusztráló volt, pár kellemetlen helyzet miatt, bár megvolt a lehetőségünk a pontszerzésre, nem jött össze. Most tudtuk, hogy tiszta verseny kell és sikerült elérni. Nem hibáztunk. Ez nagyon fontos számomra és a csapat számára, önbizalmat ad a következő versenyekre.”

Nézd meg: Videón az első körök a 2024-es Aston Martinnal

2024-03-25T16:03:00Z dg43tfdfdgfd