EDZéSEN SéRüLT MEG A MAGYAR VáLOGATOTT ALAPEMBERE, HOSSZú KIHAGYáS VáR Rá

Körülbelül egy hónap kihagyás vár Lang Ádámra, a ciprusi élvonalban szereplő Omonia Nicosia magyar válogatott futballistájára.

A klub közleménye szerint a 67-szeres válogatott védő a csapat pénteki edzésén szenvedett lábközépcsonttörést, amely miatt nagyjából egy hónapig lesz harcképtelen a Marco Rossi szövetségi kapitány csapatában meghatározó játékos. 

A 31 esztendős Lang a klubcsapatában ebben a szezonban 21 mérkőzésen lépett pályára, a válogatott legutóbbi két találkozóját Koszovó és Törökország ellen is végigjátszotta. Mint ismert, a Koszovó elleni győztes találkozón Lang Ádám szép szóló után adott gólpasszt Nagy Zsoltnak. 

A ciprusi bajnokságban jelenleg negyedik helyezett Omonia legutóbb, még a válogatottszünet előtt idegenben verte az APOEL-t, akkor Lang csereként beállva egy percet játszott. 

Az Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott védelmének Lang sérülésén kívül több nehézséggel kell szembenéznie, mivel Szalai Attila a klubcsapatában, a Freiburgban nem jut játéklehetőséghez, Willy Orbán pedig szintén sérülés miatt kihagyta a márciusi két felkészülési mérkőzést. 

2024-03-31T12:32:27Z dg43tfdfdgfd