DIBUSZ DéNES ELáRULTA, MI A VéLEMéNYE MARCO ROSSI DöNTéSéRőL A KAPUSPOSZTON!

Fogadj 20-szoros szorzóval a magyar válogatott góljára Törökország ellen, és szerezd meg a 20 ezer forintos bónuszt is! (x)

Dibusz Dénes a vasárnapi Ferencváros–Puskás Akadémia magyar bajnokit követően a zöld-fehérek helyzetéről és a magyar válogatottról nyilatkozott a Magyar Nemzetnek:

 
„Jó néhány hónap eltelt azóta, hogy legutóbb együtt volt a csapat, szerintem valamennyien nagyon vártuk, hogy újra találkozzunk. Minden játékos szeme előtt egyetlen cél lebeg: hogy ott legyen az Európa-bajnoki keretben. A felkészülési találkozóknak, illetve az összetartásnak is egyértelmű célja mindenki számára, hogy olyan teljesítményt tudjon nyújtani, hogy számításba vegye a kapitány, ez nálam is így van. 
Bízom abban, hogy amikor lehetőséghez jutok, élni tudok az eséllyel, és úgy készülhetek a nyárra, hogy Németországban lesz feladatom” 

– húzta alá Dibusz. 

A Magyarország-Törökország barátságos mérkőzésen a magyarok győzelme 2.30, a döntetlen 3.30, a törökök sikere 3.20-szoros szorzóval fogadható. (x)

A portál emlékeztetett: a korábban első számú kapusnak számító Gulácsi Péter sérülése után Dibusz Dénes végigvédte az Európa-bajnokságra vezető selejtezősorozat összes mérkőzését, a szövetségi kapitány, Marco Rossi a kerethirdetéskor mégis azt mondta, hogy a két kapus felváltva fog védeni a kontinensviadalig.

Erre reagálva Dibusz így nyilatkozott:

„Ha Gulának (Gulácsi Péter – a szerkesztő.) nem változott volna meg a szerepe Lipcsében, akkor is biztos vagyok benne, hogy felváltva védtünk volna, vagy lehetőséget kapott volna ugyanúgy, ahogy az előző Európa-bajnokság előtt Ádi (Bogdán Ádám – a szerk.), valamint én is védtem. Ilyenkor nagyon fontos, hogy minél jobban játékban legyen az ember, legyenek közös mérkőzéspercek a csapattal, a védelemmel. Hónapokkal ezelőtt is úgy számoltam, hogy ez így lesz. Az Eb előtt a kapitány meghozza majd a döntését, de kellemes gond lehet számára, hogy Gula is visszatért a Lipcse kezdőjébe és rendre jó teljesítményt nyújt. Az csak jó, ha minél több olyan játékos van a keretben, aki jó formában és önbizalommal telve érkezik meg a válogatotthoz.”

– hangsúlyozta a Ferencváros hálóőre, aki ezután kitért mindkét ellenfelünkre, Törökországra és Koszovó válogatottjára is:

„Ilyenkor kicsit nehezebben szokott kezdődni az év, ha a tavalyi évkezdetre gondolunk, akkor is egy elég nyögvenyelős győzelemmel indítottunk az észtek ellen. A törökök sokkal komolyabb játékerőt képviselnek, mint Észtország, úgyhogy biztosan jó erőfelmérő lesz a pénteki mérkőzés. Minőségi ellenféllel találkozunk, amely modellezni tudja, hogy az Európa-bajnokságon mi vár majd ránk. Koszovó egy nagyon masszív, kellemetlen stílusú csapat, amely ellen talán picit másabb játékra lesz szükségünk, mint a törökök ellen, de mindkét válogatott komoly játékerőt képvisel. Biztos, hogy nehéz lesz mindkét találkozó”

Mint ismert, a magyar válogatott pénteken Törökország, jövő hét kedden pedig Koszovó ellen vív felkészülési mérkőzést a Puskás Arénában.

Marco Rossi továbbra is rendíthetetlen

A magyar válogatott csütörtökön megtartotta szokásos, mérkőzés felvezető sajtótájékoztatóját. Rossi az összeállítással kapcsolatban arra nem válaszolt, hogy pénteken Gulácsi Péter vagy Dibusz Dénes kezd, csak annyit árult el, az egyik találkozón az egyik kapus, majd kedden, Koszovó ellen a másik véd.

2024-03-22T01:07:11Z dg43tfdfdgfd