CUNODA "BE AKARJA áRAZNI MAGáT", HáTHA NEM őT VáLASZTJA A RED BULL

A szezon előtt mindenki arra számított, hogy egy erős évvel Ricciardo lehet a favorit a lejáró szerződésű Sergio Perez helyére Max Verstappen mellett a Red Bullnál 2025-re. Az ausztrál azonban eddig mind a három 2024-es versenyen kikapott csapattársától, Cunoda Júkitól az RB-ben, aki már tavaly az utolsó öt futamból is megverte az ausztrált háromszor.

A melbourne-i időmérőn impresszív nyolcadik helyet szerző Cunoda – Ricciardo mindössze 18. lett – azonban ritkán kerül szóba Perez esetleges utódaként 2025-ben. A Motorsport.com kérdésére, hogy idei erős szezonkezdete segíthet-e a Red Bull ülésének megszerzésében vagy csak Ricciardo előléptetési esélyeit csökkenti, Cunoda elmondta, saját értékét az összes csapat szemében növelni akarja, miután az ő szerződése is lejár az év végén.

„Remélem meg fogják fontolni, ugyanakkor szeretném megmutatni a teljesítményemet a többi csapatnak is. Szeretném magam beárazni pilótaként, megmutatni, hogy erős vagyok. Nem tudom, mi van a Red Bullnál, de remélem, ők is meg fogják fontolni.”

Cunoda ausztráliai erős performanszát a VCARB 01 egyenletességének tulajdonította be. A hétvége előtt azt mondta, a hibák számának minimalizálása a legfontosabb, főleg, miután a Bahreini Nagydíjon kicsit elszállt az agya egy csapatutasítás miatt, amikor el kellett engednie Ricciardót, a leintés után majdnem nekiment csapattársának. Szaúd-Arábiában ezután gyengén rajtolt és egy ötmásodperces büntetés is hátráltatta.

„Az utolsó két versenyen jó volt az autó teljesítményen, mindig ott voltunk a 10. hely körül. Én teszem a dolgomat, szerintem most a versenyt kellene már csak összerakni, az előző futamok eléggé frusztrálóan sikerültek, szóval most azt kellene elérnünk, hogy holnap hibátlan versenyt fussunk.”

Az osztrák ServusTV-nek a Red Bull sportszakmai tanácsadója, Helmut Marko dicsérte Cunoda időmérős teljesítményét: „Megint az első tíz között van, hihetetlen teljesítménnyel. Mindig ott van, nem hibázik. Remélem, ebből már pontok is lesznek, mert a sebessége megvan hozzá. Az első két versenyen is megvolt. Remek lenne, mert az első öt csapat olyan erős, hogy ha így valaki bekerül közéjük, az szenzációs eredmény.”

Ricciardo mindeközben érthető módon csalódott volt, az ő nyilatkozatát itt olvashatjátok.

Nézd meg: Videón az első körök a 2024-es Aston Martinnal

2024-03-23T14:13:17Z dg43tfdfdgfd