CSOBOTH KEVIN A VáLOGATOTTSáGRóL: „EGYáLTALáN NEM éRDEMELTEM MEGHíVóT”

Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 20 000 Ft sportfogadás bónusz + 60 ingyen pörgetés vár Rád! Regisztrálj most! (x)

Az utóbbi időben mutatott teljesítménye miatt saját bevallása szerint nem érdemelte meg, hogy behívják a magyar labdarúgó-válogatott keretébe, de mindent elkövet azért, hogy újra a nemzeti együttes tagja lehessen Csoboth Kevin, az Újpest támadója.

A Paks-Újpest bajnoki mérkőzésen a hazaiak győzelme 1.68, a döntetlen 4.10, a vendégek sikere 4.90-szeres szorzóval fogadható. (x)

A 23 éves futballista a lila-fehér klub honlapjának adott interjúban beszélt erről, és hozzátette, természetesen nem érintette jól, hogy kimaradt a törökök és a koszovóiak elleni barátságos meccsekre készülő válogatott keretből.

„Amelyik játékos azt mondja, hogy nem érinti rosszul, amikor kikerül a válogatottból, az hazudik. Helyén kellett kezeljem, édesapám ugyanezt mondta, ő az egyik legnagyobb kritikusom. Azon kell lennem, hogy mielőbb visszakerüljek” – jelentette ki.

Elmondta azt is, hogy négyszemközt egyeztetett Mészöly Géza újpesti vezetőedzővel, akivel megegyeztek abban, hogy mindkettejüknek az Újpest „a prioritás”, a válogatottba pedig a klubcsapaton keresztül vezet az út.

Ő is tisztában van vele, hogy mostanában nem úgy játszottam, ahogy valójában tudok, ezért többször is a padról segítettem a csapatot. Átbeszéltük, hogyan lehetnék jobb, a külön edzésmunka ehhez hozzátartozik. Egyértelmű, hogy a helyzetkihasználásomat kell a leginkább javítani, hiszen minden meccsen odakerülök a kapu elé, és ha ezekből csak egy-kettőt belőnék, már teljesen más lenne a csapat és az én szituációm is” – fogalmazott Csoboth.

A hatszoros válogatott futballista elismerte, Mészöly jól döntött, amikor bizonyos mérkőzéseken csereként számított rá, és Csoboth szerint egy-egy játékosnak azt is meg kell tapasztalnia, hogy milyen érzés, amikor kikerül a kezdőcsapatból.

Mindenkivel megvan a maga kis konzultációja, ellát minket tanácsokkal. Kiváló szakember és mentor, a legmagasabb polcra helyezem, csak jókat tudok róla mondani. Megváltozott a hangulat amióta itt van, utoljára akkor éreztem hasonlót, amikor év elején nyertük a mérkőzéseket és a tabella elején voltunk” – mondta Mészölyről a támadó, aki szeretne ott lenni a magyar válogatott Európa-bajnokságra utazó keretében.

Csoboth a klubjával kapcsolatban is megfogalmazta kívánságait.

„Szeretném, ha az újpesti futball újra olyan sikeres lenne, mint régen, így jó lenne nyerni egy bajnoki címet itt” – jelentette ki.

Az OTP Bank Ligában jelenleg kilencedik Újpest a második helyen álló Paks vendége lesz a 26. forduló vasárnapi játéknapján.

2024-03-27T14:40:18Z dg43tfdfdgfd