BüNTETéST OSZTOTTAK KI AZ MIAMI NAGYDíJ SPRINTKVALIFIKáCIóJA UTáN – HIVATALOS

Valtteri Bottas csak az utolsó helyről indulhat a miami sprintfutamon, miután a 18. helyre kvalifikálta magát, és 3 rajthelyes büntetést kapott az SQ1-es incidens miatt. Ekkor Bottas nem figyelt eléggé a mögötte gyorskörön érkező Piastrira, így összeért a két pilóta.

Mivel mindkét versenyző reagált, amikor már nagyon közel voltak egymáshoz, így csak egy kisebb összeérés történt, a stewardok pedig arra jutottak, hogy a Sauber nem figyelmeztette Bottast, ez pedig nyilvánvaló hiba volt a csapat részéről, ami jelentősen hozzájárult az incidenshez.

Még több F1 hír:Max Verstappen: Mi történt a többiekkel? Ez egy borzalmas kör volt!

A stewardok ennek ellenére rajtbüntetéssel sújtották a finn versenyzőt, mivel az F1 sportszabályzatának 33.4-es cikkelye kimondja, hogy „az elsődleges felelősség a versenyzőt terheli, hogy ne hozza magát olyan helyzetbe, hogy szükségtelenül akadályozzon egy másik versenyzőt”.

„Itt a 77-es autó lassan haladt a versenyíven, és ő okozta a kialakult helyzetet” – tették hozzá a stewardok a közleményben.

Az incidensnek az a pikantériája, hogy Bottas új versenymérnököt kapott erre a hétvégére, miután a finn szerint „elég hirtelen váltás” történt a Saubernél a mostani verseny és a Kínai Nagydíj között.

Eközben a sprintkvalifikáció összefoglalóját itt tudjátok elolvasni, míg Verstappen nem érti, mi történt a többiekkel.

2024-05-04T07:08:27Z dg43tfdfdgfd